Cine suntem? / Reforma UE

Creșterea rezilienței economice

Propunem ca UE să aibă puterea de a-și stabili propriile impozite pentru a lărgi bugetul Uniunii și a avea posibilitatea de a oferi stimul fiscal în perioade de criză economică.

De asemenea, susținem crearea unui Fond European de garantare a depozitelor bancare pentru a reduce vulnerabilitatea băncilor și dependența lor de solvabilitatea statelor membre. Nu în ultimul rând, pentru a crește reziliența economică, propunem ca Uniunea Europeană să fie capabilă să emită obligațiuni în comun cu guvernele din zona euro, pe modelul coronabonds, pentru a putea răspunde oricăror crize cu impact economic.

5+1 provocări

Volt a definit 5+1 provocări fundamentale pe care vrea să le promoveze în fiecare țară europeană. Primele 5 vor fi cele adaptate la fiecare program național astfel încât să corespundă realităților locale, iar acea +1 – propunerea noastră pentru reforma și consolidarea UE – va fi una și aceeași pentru toate programele naționale.

Volt dorește astfel să mențină o unitate de viziune între filiale sale naționale. Avem provocări comune, și trebuie să lucrăm împreună pentru a le soluționa cât mai eficient.

Citește aici programul politic Volt Europa
  • 1

    Statul Inteligent

    Vrem să construim un stat care lucrează inteligent în folosul cetățenilor săi.

  • 2

    Renașterea Economică

    Vrem să construim o economie deschisă, care lucrează în beneficiul comunității și în armonie cu mediul înconjurător.

  • 3

    Echitatea Socială

    Vrem să construim o societate în care toți cetățenii să aibă dreptul de a-și trăi viața așa cum doresc, într-un mediu liber și respectuos față de diversitatea umană.

  • 4

    Echilibrul Global

    Vrem o Uniune Europeană puternică și o ordine internațională echitabilă, bazată pe democrație, respect reciproc, și drepturile omului.

  • 5

    Cetățeni Puternici

    Vrem un spațiu democratic robust, în care fiecare cetățean are posibilitatea de a se implica activ în procesul politic.

  • +1

    Reforma UE

    Aspirăm la o Uniune Europeană mai democratică și unită, într-o structură federală bazată pe principiul de subsidiaritate și echilibru al puterilor.