Erasmus - poarta ta către Europa

Vă așteptăm pe 17 Noiembrie, la Commons Unirii, Strada Halelor 5, București, pentru un eveniment despre programul Erasmus, care oferă o oportunitate europeană studenților români.

13 nov. 2023

Vă așteptăm pe 17 Noiembrie, la Commons Unirii, Strada Halelor 5, București. Evenimentul va începe la 18:30, și va dura până la 20:00

👨‍💻👩‍💻 Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, pe 17 noiembrie, Volt Europa, mișcarea politică paneuropeană, pragmatică și progresistă, organizează evenimentul "Erasmus: Your gateway to Europe" la Commons Unirii, București. Într-o atmosferă interactivă și informativă, ne propunem să aducem împreună studenți și elevi pasionați de explorarea oportunităților europene prin programele Erasmus Exchange și Erasmus Mundus.

Despre eveniment

Evenimentul va include prezentări captivante despre aceste programe, sfaturi practice pentru cei interesați să studieze în străinătate, discuții interactive cu studenți care au trăit experiența Erasmus, precum si o serie de dezbateri pe tema Erasmus.

Într-o lume tot mai interconectată, ne dorim să cultivăm spiritul de cetățenie europeană prin promovarea oportunităților oferite de programele Erasmus Exchange și Erasmus Mundus. Această inițiativă se concentrează pe dezvoltarea unei comunități educate și conectate la valorile europene, oferind studenților instrumente practice și sfaturi utile pentru a-și începe călătoria academică într-un mediu internațional.

Prin intermediul discuțiilor interactive și a networking-ului, intenționăm să inspirăm și să consolidăm dorința studenților de a se implica în proiecte și mișcări europene, contribuind astfel la construirea unui viitor european comun. Evenimentul se va concentra pe oferirea unui început și a unui ghidaj pentru cei interesați de programele Erasmus, promovând totodată posibilitățile oferite de Volt Europa și facilitând networking-ul între participanți.

Volt Europa, mișcarea politică paneuropeană, promovează cu pasiune creșterea burselor Erasmus, extinderea programelor educaționale și consolidarea bugetului Erasmus+. Prin această întâlnire, ne propunem să conturăm un dialog vital despre impactul educației asupra dezvoltării societății și să dezbatem măsuri pentru modernizarea sistemului educațional în România, cu accent pe contribuția Uniunii Europene la această reformă.