Partidul Volt România lansează campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare și locale

Partidul Volt România anunță oficial demararea campaniei de strângere de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare și locale din data de 9 iunie.

19 mar. 2024

Dat fiind calendarul politic impus de partidele aflate la guvernare, Partidul Volt România își exprimă indignarea și protestează față de tentativa acestora de a vicia procesul electoral.

Sistemul actual de semnături și pragul electoral impus în legislația românească periclitează alegerile corecte în țara noastră; România este o democrație tânără, în care instituțiile și mecanismele electorale nu sunt suficient consolidate, iar orice schimbare impusă de o majoritate vremelnică este de natură să submineze atât încrederea cetățenilor în propriii reprezentanți, cât și încrederea partenerilor europeni în țara noastră. Criticile Partidului Volt România se îndreaptă spre încercările partidelor de guvernare de a domina administrația publică, eludând controlul democratic și viciind balansul puterilor în stat prin numiri politice.

În pofida acestor obstacole, Volt România își reiterează angajamentul de a intra în competiția electorală, având ca scop principal introducerea unor schimbări semnificative atât în peisajul politic românesc, cât și în cel european. Partidul subliniază necesitatea unei înnoiri sociale și politice, elemente centrale în programul său politic. Acest program vizează reprezentarea eficientă și echitabilă a societății românești în cadrul instituțiilor naționale și europene.

Partidul Volt România face eforturi pentru crearea unor proceduri politice și administrative mai transparente, mai responsabile și mai incluzive, invitând cetățenii să se alăture inițiativelor sale. Poți afla aici mai multe despre politicile propuse de Volt România.

Cum pot ajuta?

Fiecare semnătură ne ajută! Dacă ai timp să ni te alături ca voluntar în strângerea de semnături, ne-ar ajuta foarte mult! Tot ce trebuie să faci este să imprimi tabelul de mai jos, să aduni semnături de la prieteni și cunoștințe, și apoi să le trimiți la adresa:

Strada Popa Nan, Nr. 136, Sector 3, București, 030584

Persoana de contact pentru predarea listelor de semnături și orice alte întrebări este Matei Macri.

E-mail: [email protected] / Telefon: +40724477003

Ghid de colectare a semnăturilor

(Listele de semnături pentru alegerile locale nu au fost încă publicate de către BEC, vom reveni cu ele imediat ce devin disponibile)

Ajută-ne să participăm în alegeri!

Avem nevoie de 200,000 de semnături pentru a putea participa la alegerile europene, așa că ajutorul tău este esențial!