Volt_Peolpe_EU

Soluții europene la nivel național

Volt a definit 5+1 provocări fundamentale pe care vrea să le promoveze în fiecare țară europeană. Motivul pentru care există 5+1 provocări este acela că primele 5 vor fi cele adaptate la fiecare program național astfel încât să corespundă realităților locale, iar acea +1 – propunerea noastră pentru reforma și consolidarea UE – va fi una și aceeași pentru toate programele naționale.

Dacă dorești să te implici în adaptarea acestor politici și în crearea unui program național, join the team!

1 | Statul Inteligent

Credem că statul poate și trebuie să îmbunătățească și să eficientizeze permanent serviciile publice folosind cele mai avansate și testate bune practici și tehnologii disponibile.

Aceleași mijloace pot și trebuie să țintească transparența radicală a actului de guvernare, eliminarea corupției și menținerea încrederii cetățenilor în stat, comunitate și semeni.

YouTube: Statul Inteligent

2 | Renaşterea Economică

Susținem o economie dinamică, motor al progresului și prosperității pentru toți, în același timp generatoare globală de inovație dar și de oportunități de dezvoltare acolo unde sunt cel mai necesare.

Politicile care o pot face realitate includ debirocratizarea, investiția în cercetare, implementarea reală a pieței unice europene și promovarea sustenabilității.

YouTube: Renașterea Economică

3 | Echitatea Socială

Considerăm esențial unei democrații dreptul fiecăruia de a avea acces la aceleași oportunități ca ceilalți cetățeni și de a fi tratat la fel de demn - indiferent de statutul economic, social, profesional etc. sau identitate etnică, sexuală, religioasă sau de orice alt fel.

Volt susține politici proactive, proincluziune și antidiscriminare pentru ca drepturile omului să devină realitate.

YouTube: Egalitate Socială

4 | Echilibrul Global

Considerăm UE cel mai ambițios proiect de dezvoltarea umană din istorie și milităm pentru o Uniune care promovează în vecinătatea imediată și în restul lumii politici în acord cu valorile proprii: societăți deschise, securitate, dezvoltare economică, cooperare în rezolvarea provocărilor globale precum schimbările climatice. Vrem să realizăm potențialul real al României de a contribui la această agendă.

YouTube: Echilibrul Global

5 | Cetăţeni Puternici

În democrații puternice, participative și deliberative cetățenii se pot implica zilnic și pot influența direct și frecvent orice aspect al politicii, nu doar cu ocazia alegerilor.

Drumul către acest deziderat începe cu transparența actului de guvernare, eliminarea barierelor birocratice, crearea de mecanisme participative precum adunările cetățenești și multe altele.

YouTube: Împuternicirea cetățenilor

+1 | Reforma UE

Uniunea Europeană este proiectul nostru comun, un succes istoric fără precedent care a adus pacea și prosperitatea timp de decenii, în Vest și în Est.

Pentru viitor vrem o Uniune și mai democratică, unită, și puternică, o Uniune federalizată, cu o conducere aleasă direct sau de către Parlament, cu instituții împuternicite să armonizeze și să integreze legislațiile naționale și să facă realitate aspirațiile noastre comune.

YouTube: Reforma UE