Semnaţi iniţiativa "Stop Global Warming"!

Semnaţi iniţiativa "Stop Global Warming"!

27 iun. 2021, 21:07:44 UTC

Opriți încălzirea globală!

Volt susţine inițiativa cetățenilor europeni

Susținem propunerea care introduce un preț minim pentru emisiile de CO2, începând de la 50 EURO pe tona de CO2 din 2020 până la 100 EUR până în 2025. În același timp, propunerea elimină sistemul existent de certificate gratuite pentru poluatorii din UE și introduce un mecanism de ajustare la frontieră a importurilor din afara UE, astfel încât să compenseze prețurile mai scăzute ale emisiilor de CO2 din țara exportatoare. Veniturile mai mari provenite din stabilirea prețului carbonului se alocă politicilor europene care sprijină economisirea de energie și utilizarea surselor regenerabile, precum și reducerii impozitării veniturilor mai mici.

De ce un preț pe CO2?

Pentru că este cel mai bun mod de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. Veniturile din stabilirea prețului carbonului vor fi utilizate pentru a reduce taxele pe forța de muncă și pentru a sprijini un viitor cu emisii scăzute de carbon.

🌱 Mai puține taxe și o lume mai verde.

🌱 Prețurile carbonului vor crea noi locuri de muncă și oportunități de investiții.

🌱 Neverificarea emisiilor de gaze cu efect de seră înseamnă sute de mii de decese în fiecare an în UE și costuri uriașe legate de schimbările climatice.

Marco Cappato, împreună cu 5000 de economiști și 27 de laureați ai premiului Nobel înaintea sa, au avut o idee incredibilă despre cum să încercăm să ne salvăm planeta. Ideea este de a face emisiile de CO2 mai puțin convenabile, astfel încât să se transfere taxele de la forța de muncă la emisiile de CO2. Și așa funcționează practic: punând un preț pe carbon, ne confruntăm cu toții cu impactul acțiunilor noastre asupra mediului. Și suntem stimulați să controlăm producția noastră de carbon. Acest lucru nu diferă de ceea ce facem deja cu multe lucruri. Gândiți-vă, de exemplu, la țigări. Știm că sunt dăunătoare pentru sănătatea fumătorilor și a celor din jur, așa că le creștem prețul pentru a descuraja utilizarea lor. Acum ... Știm la ce vă gândiți probabil: Și noi, în postura de consumatori ... Ei bine ... iată de ce! 

În afară de păstrarea stabilității singurei planete pe care suntem forțați să trăim pentru oricare viitor previzibil, putem beneficia și de acest lucru din punct de vedere financiar. Gândiți-vă la acest lucru: veniturile guvernului provin din impozitul pe venit, impozitul pe salarii, impozitul pe profit și așa mai departe. Dacă o parte mai mare din acest venit este asigurată de companii și persoane care contribuie cel mai mult la emisiile de carbon, atunci o parte mai mică va trebui să fie finanțată prin munca noastră, deci venitul impozabil. Cu alte cuvinte: unele lucruri ar putea începe să coste puțin mai mult, dar asta nu va conta dacă veți fi taxat semnificativ mai puțin din cauza asta. Acum, credem că aceasta ar putea fi o modalitate foarte bună de a încetini încălzirea globală, dar pentru ca UE să ia în considerare această propunere, avem nevoie de ajutorul vostru: Prin intermediul unei ICE. 

Ce înseamnă "ICE"?

ICE reprezintă „Inițiativa cetățenilor europeni”. Este un instrument democratic care permite cetățenilor UE să modeleze Europa pe care o doresc, sugerând modificări juridice concrete care să fie discutate de Uniune. Este mult mai mult decât o petiție obișnuită și dacă putem ajunge la un milion de semnături până în iulie, UE va fi obligată din punct de vedere legal să ia în considerare propunerea noastră și să o discute.

Semnaţi propunerea iniţiativei “Stop Global Warming” aici:

Stop Global Warming