Volt România devine al 15-lea partid al Volt Europa

Volt România devine al 15-lea partid al Volt Europa

25 feb. 2021

O veste bună pentru România şi Europa!

Volt România devine
al 15-lea partid al Volt Europa

67

Acesta este numărul de câte ori colegul nostru Otmar a apăsat butonul de „reîmprospătare” de pe site-ul Curții de Apel pe 19 februarie 2021, până când decizia a fost disponibilă.

Da, zvonurile sunt adevărate: Scoateți șampania din frigider pentru că...

Volt va fi înregistrat în registrul partidelor politice din România!

Credem că nu trebuie să spunem multe despre cât de fericiți suntem - și sperăm să simțiți aceeași bucurie!

După cum spune un vechi proverb: Lucrurile bune se întâmplă după 9 luni - bine, dacă luați în considerare că înregistrarea partidului nostru a durat un an întreg, înseamnă că a ieșit ceva deosebit de bun!

O lungă așteptare

Recunoaștem că nu am fost 100% siguri că va funcționa de data aceasta. Prima noastră cerere, depusă la începutul primului val de Corona în 2020, a fost respinsă după o lungă așteptare. Argumentele ni s-au părut fragile pentru că noi știam că nu sunt valide: nu am avea permisiunea de la Volt Europa să folosim numele și sigla, am fi controlați din străinătate, nu am fi independenți, nu am respecta suveranitatea României. Ei bine, am înțeles scepticismul curții: au avut de-a face cu ceva complet nou, prima mișcare politică paneuropeană al cărei program nu este exclusiv național, iar în același timp are un accent european. Nu suntem de departe primul capitol național al Volt care se confruntă cu aceste obstacole în înregistrarea partidului. Colegii noștri din Portugalia, de exemplu, s-au luptat cu probleme similare.

Așadar, am făcut apel la această hotărâre în vara lui 2020 și am încercat să explicăm instanței la următoarea ședință de judecată din toamnă, că afirmațiile erau incorecte. În acest moment, instanța și parchetul nu erau încă în măsură să înțeleagă pe deplin natura Volt, așa că am trimis un alt dosar în decembrie 2020 care descompune structurile noastre și relația cu organizația noastră umbrelă Volt Europa în şi mai multe detalii.

Apoi a trebuit să așteptăm. Mai întâi până la jumătatea lunii ianuarie, prima dată când ar fi trebuit luată decizia. Prima dată când am apăsat butonul de „reîmprospătare” de pe site-ul curții de apel de sute de ori pe tot parcursul zilei până când am primit anunțul că decizia a fost amânată cu două săptămâni.

Ei bine, așteptam de un an deja, așa că două săptămâni nu ni s-a mai părut mult deloc. Două săptămâni mai târziu, după noi sue de reîmprospătări al site-ului, decizia a fost amânată pentru încă o săptămână. Ok, în acel moment nervii noștri au fost destul de tensionați - această situație de așteptare devenise destul de epuizantă...

O decizie pozitivă

Totuși pentru noi s-a dovedit că lucrurile foarte bune nu durează 9 luni, ci 12! Și odată cu decizia pozitivă a instanței, suntem acum al 15-lea capitol național Volt înregistrat ca ca partid politic! Acum tot ce trebuie să facem este să așteptăm documentele scrise de la instanță și să putem introduce Volt România în registrul oficial al partidului!

Deși ne-ar plăcea atât de mult să sărbătorim cu voi, din păcate, trebuie să așteptăm puțin mai mult această oportunitate din cauza pandemiei. Totuși promitem: amânat nu înseamnă anulat! Dar dacă sunteți cu adevărat încântați să vedeți cine suntem: Vineri aveți ocazia să ne cunoașteți online într-o manieră relaxată în întâlnirea noastră lunară Meet & Greet!

Pentru a sărbători acest lucru alături de voi și de toată Europa, vom începe în curând o mică serie în care vom prezenta mai îndeaproape Volt România și Volt Europa și cum lucrăm împreună pentru a face din România și Europa un loc pe care îl numim acasă și mai frumos!

Echipa ta de la, în curând, (ura!) Partidul Volt România