Newsletter Decembrie 2022

Newsletter Decembrie 2022

6 dec. 2022, 17:47:28 UTC

Ne bucurăm să îți prezentăm newsletter-ul lunii decembrie!

Ca de obicei, newsletter-ul va fi bilingv, mai întâi versiunea în limba română și apoi versiunea în limba engleză.

Agenda acestei ediții este următoarea:

  1. Adunarea Generală
  2. Money makes the Volts go ‘round
  3. Vacanță iarnă

Îți dorim o lectură plăcută și informativă! ( ͡o ω ͡o )

1. Adunăre Generală

La data de 03.12. a acestei luni, membrii au determinat prin vot o mare parte din ocupanții funcțiilor din partid. Îi felicităm pe cei doi Co-Președinți, Mihaela Sirițanu și Ciprian Sandu, și le dorim mult succes!
Împreună cu echipa Volt România, ei au provocarea de a pregăti partidul pentru alegerile din 2024.

This is an image

În cadrul evenimentului, Volt România a lansat un dialog pe subiectul politicilor de mediu, alături de alte partide noi cu doctrină verde - ACUM, România ECO și ACTIV.

Totodată, partidul nostru a oferit și un model de bune practici pentru politica locală, prin eforturile filialei din Sibiu, condusă de Axente Neagu. Alături de Alexandru Găvozdea (Ordinul Arhitecților din România) și Gabriel Popa (activist), liderul Volt Sibiu a prezentat planurile de urbanism pe care vrea să le desfășoare în localitate.
Compoziția completă a Biroului Executiv și a Comisiei de Arbitraj poate fi consultată pe site-ul nostru, cât și pe rețelele de socializare.

Cu această ocazie, vrem să-ți aducem aminte că, în zilele de 03. și 04. iunie 2023, Volt Europa va fi în vizită la București și își va desfășura aici Adunarea Generală. Notează data, ia-ți vacanță și fii acolo!
03.06. și 04.06. - Volt EUROPA în BUCUREȘTI

This is an image

2. Money makes the Volts go ‘round

Lucrurile bune au nevoie de timp, dar și de bani. În 2022 am reușit să facem o serie de pași importanți împreună. Am creat primul Manifest Politic al Partidului, am creat o strategie pentru alegerile din 2024, am reușit să profesionalizăm comunicarea partidului, prin încheierea unui prim contract de prestări servicii, și am reușit să aducem Adunarea Generală Volt Europa în București, în 2023! Pentru realizarea acestor obiective am strâns EUR 6.000 din donații venite de la echipele interne.

Însă acesta este doar începutul. În 2023, obiectivele noastre vor fi extinderea eforturilor de fundraising pentru a putea angaja mai multe persoane în domeniile de administrație și comunicare, dezvoltarea unui program politic electoral și organizarea mai multor evenimente tematice și campanii civice pentru a extinde vizibilitatea formațiunii!
De exemplu, când am aflat despre veto-ul nedrept al Austriei din consiliul JAI, ne-am pus imediat pe treabă, împreună cu colegii noștri din Volt Europa, pentru a adopta o poziție comună. Suntem mici, dar punem câtă presiune putem, și milităm pentru o Europă mai unită și mai puternică 💪 (găsiți mai multe informații despre inițiativă AICI.

Pentru a face și mai vizibile astfel de acțiuni, dar și pentru a ne asigura că avem politicieni progresiști și pro-europeni în parlament, care să apere principiile drepturilor omului și să promoveze măsuri pentru un trai decent, avem nevoie de un efort și mai ridicatDin păcate, legislația dezavantajează masiv partidele mici. Toate subvențiile se duc către formațiunile parlamentare, iar cele nou-înființate au parte doar de bețe în roate. Avem nevoie de tine pentru a derula niște proiecte uimitoare în noul an, printre care emisiuni de educație politică, evenimente prin care să sporim civismul și diversitatea, dar și un podcast unde să facem auzite valorile Volt - reducerea inechității sociale, tranziția către un viitor verde, creșterea incluzivă a participării politice și întărirea proiectului european.

Nu mai e mult până la alegerile din 2024, iar în acest moment orice ajutor poate produce un impact enorm. Peste aproximativ un an, Volt va participa la primele alegeri europene. Cu cât se implică mai mulți oameni și cu cât mai multe donații primim, cu atât mai mari sunt șansele de succes!
Descarcă acest CONTRACT DE DONAȚIE , completează-l cu datele tale, semnează-l și trimite-l la noi. Apoi poți vira suma menționată de tine în cadrul acestuia.

Poți dona și prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, până pe 25 decembrie.
Doar împreună putem să scoatem politicienii extremiști din Parlamentul României și din Parlamentul European!

Îți mulțumim în avans!