Newsletter Septembrie 2021

Newsletter Septembrie 2021

22 sept. 2021, 08:38:26 UTC

Ne bucurăm să vă prezentăm al optulea newsletter din anul 2021!

Agenda acestei ediții este următoarea:

  1. Reuniunea noastră din Brașov 
  2. Adunare Generală Volt Europa 
  3. Candidatura colegelor noastre

Vă dorim o lectură plăcută și informativă! ( ͡o ω ͡o )


  1. Reuniunea noastră din Brașov 

S-a întâmplat! Ne-am reunit la Brașov! ❤(ˆ‿ˆԅ)

Așa cum v-am comunicat în buletinul anterior, Volt România și-a luat un weekend ”liber” pentru a putea participa la evenimentul Connecting Europe Express și pentru a lucra la un nou proiect (de care veți auzi cât mai curând (︡~ ͜ʖ°︠)). 

Ce este mai exact trenul Connecting Europe Express și de ce a fost atât de important ? (⊙.⊙(◉̃_᷅◉)⊙.⊙)

Dacă ne-ați urmărit live-ul atunci cu siguranța știți tot ce este de știut, dar pentru cei care și-au spus că o să se uite mai târziu și au uitat sau nu l-au mai găsit, aveți aici live-ul nostru

Dar explicația pe scurt ar fi aceasta, conform website-ului oficial al Uniunii Europene:

”Începând din septembrie, Connecting Europe Express va călători în întreaga UE și se va opri în majoritatea capitalelor europene pentru a promova numeroasele beneficii ale căilor ferate - pentru pasageri, mărfuri și mediu. Proiectul va crește, de asemenea, conștientizarea importanței finanțării infrastructurii durabile, cum ar fi calea ferată, și sprijinul UE pentru astfel de investiții, inclusiv prin intermediul noului mecanism de conectare a Europei (CEF) recent convenit, în valoare de 33,7 miliarde EUR, ca parte al următorului buget pe termen lung Bugetul UE 2021-2027.”

Am făcut și altceva înafară de muncă? ¯\_( ͡ಠ ͜ʖ ͡ಠ)_/¯

Da! Motivul acestui weekend nu a fost doar de a muncii. A fost și pentru a ne cunoaște mai bine și a petrece momente frumoase împreună! Data viitoare când o să ne mai întâlnim într-un mod similar, o să vă spunem ce constelații și planete am văzut. ;))   1. Adunare Generală Volt Europa AISBL 

În curând, prima Adunare Generală  fizică de Volt Europa, de la cea din 2019 la Sofia, se va întâmpla! Noi suntem aici pentru a vă răspunde la orice întrebări ați putea avea. 

De când și până când?

Una dintre cele mai importante întrebări ٩(˘◡˘)۶!
Adunarea are loc sâmbătă și duminică, 16. și 17.10.
Puteți participa la acest eveniment ci în calitate de membru sau voluntar Volt Europa, dar și în calitate de oaspeți.

Pe agenda sunt printre altele:

Alegerile pentru noul Board (consiliul de administrație), care se compune din 2 Co-Președinți, 1 trezorier și 6 membrii fără portofoliu.

Cei cu acces la platforma noastră comună Workplace pot urmări și evenimentele privind prezentarea candidaților în următoarele zile:
Vineri, 01.10., între orele 19:00 și 20:30 EEST și
Vineri, 08.10., între orele 19:00 și 20:30 EEST.

Pe lângă aceastea vor avea loc și discuții despre bugetul anului trecut și viitor, respectiv rezultatele auditurilor externe, voturi asupra modificările statutului, informații despre starea proiectului “Volt Manifesto” și o acțiune publică în Lisabona în legătura cu conferința privind viitorul Europei.

Unde va avea loc? 

Anul acesta Adunarea se va desfășura în.... Lisabona! Dar nu vă faceți griji! Dacă nu puteți ajunge atunci trebuie să știți că întâlnirea generală se va transmite live pe canalul YouTube ale Volt Europa! 

Sunt voluntar și vreau să ajut. Cum fac? 

Ne bucurăm că ați întrebat! Dacă vă aflați în aceast situație atunci soluția este simplă! Completați acest formular și spuneți-ne cum puteți ajuta! 

Sperăm că v-am răspuns la majoritatea întrebărilor, dar dacă nu, ne puteți contacta pe rețelele noastre sociale, pe Workplace sau prin adresa de e-mail romania@volteuropa.org

  1. Candidatura colegelor noastre

Dacă tot vorbeam despre Adunarea Generală Volt Europa atunci haideți să vă povestim și despre candidatele noastre! 

Ele sunt Diana Maria Olteanu, membru fără portofoliu în actualul Bord Volt România, și Mihaela Sirițanu, actualul trezorier Volt Europa. 

Diana candidează pentru funcția de membru non-executiv, aveți aici o parte din discursul ei: 

”Consiliul Volt Europe ar trebui să ofere în primul rând, din punctul meu de vedere, contribuția conducerii politice pentru toate capitolele într-un mod care, la un moment dat, aceste capitole, toate și o dată (ar fi de preferat) ar trebui să fie ajutat de către Consiliul să crească în funcție de nevoile lor, dar cu o legătură foarte puternică cu implementarea valorilor de bază pe care le-au recunoscut, în scopul de a putea comunica dintr-o poziție adecvată cu alegătorii Volt și aici văd o soluție practică: sistemul educațional intern . Cred că în acest moment Volt are nevoie de o educație internă prin procese de instruire, adresată direct echipelor de către reprezentanța consiliului în colaborare în principal cu echipa de bază a Manifestului și echipa funcțională a Volt Academics. Cred că aceste capitolele au nevoie de acest ajutor din partea Consiliului, pentru a găsi soluția potrivită pentru acest flux de informații care se îndreaptă spre capitole și viceversa. În afară de aceasta, consider că sistemul de instrumente pe care Volt îl are deja, ar trebui să rămână întotdeauna un câmp de comunicare de susținere și învățare permanentă între noi, cu toții, dar un contact offline este totuși adevărata atingere a alegătorului. Prin urmare, următorul pas logic pe care îl văd, după consolidarea capitolelor Volt cu ajutorul instruirii sistematice, este susținerea activităților offline, cunoscând alegătorii de pe stradă, prin acțiuni comune în întreaga Europă în același timp, toate împreună . Toate aceste acțiuni în cadrul mișcării de antrenament-exterior ar trebui să fie conectate în termeni de timp și strategie. (...)” 

Succes, Diana! (っ◔◡◔)っ ❤

Mihaela candidează pentru rolul de Co-Președinte Volt Europa, aveți aici o parte din programul ei electoral:

”(...) Problemele noastre se revarsă peste granițe, dar politica noastră este restrânsă. Problemele noastre sunt legate, dar politica noastră este dispersată. Ne confruntăm cu criză după criză, dar Uniunea Europeană nu face prea mult. De aceea am început Volt, să ne reunim și să construim o viziune comună pentru viitor - o viziune pe care vom continua să o prezentăm, alegeri după alegeri, acum și în viitor. Toate campaniile electorale încep când se termină precedentele, iar alegerile din 2024 sunt chiar la colț. Dacă vrem să ne atingem obiectivul propriului nostru grup parlamentar, trebuie să îndrăznim să fim mai prezenți, mai strategici și mai politici! Aceasta este chemarea noastră ca Volt: să îndrăznim să facem mai mult, conducând dezbaterea publică și oferind soluții europene. Cu aceasta vom putea petrece următorii ani construind credibilitate, mobilizând baza noastră de susținători și aducând oameni împreună din toate categoriile sociale: studenți și lucrători sindicali - activiști pentru drepturile omului și antreprenori. Conducerea noastră poate galvaniza comunitățile marginalizate și se poate conecta cu mișcări sociale, grupuri de credință și cadre universitare din întreaga Europă. Sarcina noastră este de a le arăta alegătorilor că Europa înseamnă apă curată, remunerare egală și oportunități de muncă fără frontiere. Noi, Volterii, știm că o Europă unită nu poate face față schimbărilor climatice, poate combate pandemia și poate reduce fracturile socio-economice. A fi îndrăzneț, a vorbi cu voce tare pe subiecte cheie și a conecta problemele între domeniile politice, granițele și ideologiile politice tradiționale, este calea de a ne îndeplini scopul de a trage vechea politică europeană în secolul 21(...)” 

Succes, Mihaela! (っ◔◡◔)っ ❤


Desigur, vă vom ține la curent cu ceea ce se întâmplă prin intermediul acestui newsletter, dar și pe conturile noastre de socializare Facebook, Instagram and Twitter!


Asta e tot pentru luna asta, 👋≧◉ᴥ◉≦

Cu cele mai bune urări, rămâneți sănătoși!

Echipa Volt România ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ

Și nu uitați de vechea zicală: Sharing is caring!