Newsletter Iunie 2021

Newsletter Iunie 2021

15 iun. 2021, 08:55:39 UTC

Ne bucurăm să vă prezentăm al cincilea newsletter din anul 2021!

Agenda acestei ediții este următoarea:

 1. Rezultatele AG
 2. Aplică pentru a deveni membru Volt România
 3. Meet & Greet fizic
 4. Inițiativa "Opriți încălzirea globală!" 

Vă dorim o lectură plăcută și informativă!


 1. Rezultatele Adunării Generale

Adunarea Generală a fost un pas important pentru Volt România. Volt a devenit oficial un partid, cu membri oficiali și îndatoriri oficiale. Ne bucurăm pentru cei aleși și le dorim succes. Acum, fără alte adaosuri, avem onoarea de a vă prezenta compoziția organelor interne ale partidului Volt România :

 1. Co-Președinții partidului Volt România
 • Cristina Săracu 
 • Ștefan-Răzvan Florea 
 1. Trezorierul partidului Volt România
 • Bogdan-Ioan Bâra 
 1. Secretarul General al partidului Volt România
 • Remus Grecu 
 1. Biroul Executiv Național al partidului Volt România

(incluzând Co-președinții)

 • Mihaela-Daniela Tăut 
 • Alexandru Micu 
 • Andrei Ropcian 
 • Diana-Maria Oltean 
 • Marra Brigitta van der Kubbe
 • MEMBRU SUPLEANT: Nicu-Mihail Tănase 
 • MEMBRU SUPLEANT: Leonid-Cristian Tică 
 1. Comisia Națională de Arbitraj a partidului Volt România
 • Flavia Țuțu 

Pe lângă alegerea organelor interne Volt România de la Adunarea Generală Națională I de pe 30 mai 2021, s-au mai adoptat și RODAG-N , Codul de Etică și Amendamentul la acesta.

 1. Aplică pentru a deveni membru Volt România

Dacă nu ai avut șansa să devii încă membru sau nu știi cum să aplici, atunci suntem aici să îți venim în ajutor! (っ ͡~ ω ͡°)っ

 • Cum aplic? ¯\_( ͡ಠ ͜ʖ ͡ಠ)_/¯
 1. Descărcați cererea în format PDF și deschideți-o cu ajutorul unui program de citit fișiere PDF (cum este spre ex. Adobe Acrobat Reader).
 2. Completați la computer cererea în format PDF în spațiile prevăzute expres pentru răspunsurile dumneavoastră. Toate informațiile prevăzute în cerere sunt necesare pentru procesarea cererii de către Partidul Volt România, de aceea vă rugăm completați cererea în totalitate.
 3. După completarea cererii în format PDF în totalitate, printați și semnați cererea olograf (de mână) acolo unde este nevoie (3 semnături necesare în total).
 4. După semnarea cererii, scanați cererea.
 5. Trimiteți cererea scanată împreună cu o copie după cartea (buletinul) de identitate sau pașaportul, care să ateste domiciliul, la următoarea adresă de E-Mail. În cazul documentelor de identitate sau a pașaportului cetățenilor străini unde nu este trecut domiciliul, vă rugăm să trimiteți și actul emis de statul român care include dovada domiciliului pe teritoriul României.
 • Ce criterii trebuie să îndeplinesc pentru a deveni membru? ✍( ͡ಠ ͜ʖ ͡ಠ)
 •  Vârsta minimă de 18 ani
 •  Îndeplinirea criteriilor de membru deja existente prin directivele Volt Europa
 • Cetățenie al unui stat membru al Uniunii

Europene cu domiciliul în România SAU cetățenie română cu domiciliul în România sau în afara României

 • Sunt deja membru Volt într-o altă țară. Pot să devin membru Volt România?

Nu, dubla calitate de membru în două partide naționale Volt este interzisă. În acest caz, te rugăm să îți dai demisia din celălalt partid național Volt și să aplici pentru partidul Volt România.

 1. Meet & Greet fizic

Deoarece restricțiile Covid-19 au fost ridicate în mare parte, echipa Volt România a organizat prima întâlnire fizică din 2021. Aceștia s-au întâlnit în București, într-o vineri seară, pentru a face evenimentul accesibil tuturor celor interesați. Ei au putut să se întâlnească cu noii membri care au participat și chiar să povestească despre Volt unor oameni interesați. Evenimentul a fost interesant și productiv și sperăm că toată lumea s-a distrat! (っ^▿^)۶🍸🌟🍺٩(˘◡˘ )

Această minunată poză a fost făcută de Cristina Girea. Mulțumim!(ɔ◔‿◔)ɔ 


 1. Inițiativa "Opriți încălzirea globală!" 

Volt Europa sprijină o nouă Inițiativă Cetățenească Europeană (ICE), care se numește “Opriți încălzirea globală!”. Această inițiativă se bazează pe adoptarea unei taxe pe CO2, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a combate schimbările climatice. Taxa începând de la 50 EUR pe tona de CO2 din 2020, până la 100 EUR până în 2025. În același timp, propunerea elimină sistemul existent de certificate gratuite pentru poluatorii din UE și introduce un mecanism de ajustare la frontieră a importurilor din afara UE, astfel încât să compenseze prețurile mai scăzute ale emisiilor de CO2 din țara exportatoare. Dacă vrei să susții această propunere atunci accesează linkul și semnează inițiativa. Fiecare semnătură este importantă! 

Desigur, vă vom ține la curent cu ceea ce se întâmplă prin intermediul acestui newsletter, dar și pe conturile noastre de socializare Facebook, Instagram and Twitter!

Cu cele mai bune urări, rămâneți sănătoși!

Echipa Volt România

Și nu uitați de vechea zicală: Sharing is caring!