Newsletter Ianuarie 2021

Newsletter Ianuarie 2021

3 feb. 2021, 10:26:46 UTC

Ne bucurăm să vă prezentăm Buletinul informativ la începutul anului 2021!

În această ediție a Buletinului nostru informativ vă informăm despre următoarele subiecte:

  1. Înregistrarea partidului
  2. Procesul de stabilire a strategiei
  3. Meet & Greet lunar
  4. Campanie pe social media - Vaccinare
  5. Colaborare cu Vișinel la Joița

Vă dorim o lectură plăcută și informativă!


  1. Înregistrarea partidului

Ultima noastră sesiune la Curtea de Apel a avut loc pe 15 ianuarie.

Înainte de această sesiune am predat o declarație în numele Volt Europa AISBL, explicând relația dintre AISBL și viitorul partid politic Volt România, precum și o declarație elaborată de colegul nostru și expert juridic Codrin, în care explica în detaliu, de ce este greșit argumentul procurorului Ministerului Public cu privire la faptul că Volt România nu este o organizație independentă.

Curtea a anunțat publicarea deciziei sale pe 28.01., dar am așteptat degeaba uitându-ne la ecranele noastre în acea zi, reîmprospătând în mod constant browserul web, deoarece decizia a fost amânată până la 12.02.

  1. Procesul de stabilire a strategiei

Pentru a identifica obiectivele noastre comune și, în consecință, pentru a alinia eforturile echipei noastre, vom începe un proces de stabilire a strategiei în această primăvară.

Acest proces va fi condus de colegi desemnați de la nivel european și va începe sâmbătă, 06.03., La 16:00 EET. Timpul estimat pentru acest eveniment este de aproximativ 3 ore.

Dorim să vă invităm pe toți, cei care sunteți înscriși ca membri activi în echipa noastră, să profitați de ocazie pentru a participa și a contribui la alegerea activităților pe termen scurt și mediu ale Volt România. Dacă considerați că Volt va juca un rol important în politica românească și europeană, înscrieți-vă la eveniment și oferiți-vă opinia!

  1. Meet & Greet lunar

După ce s-au încheiat lunile lungi și aglomerate de campanie electorală, am organizat un Meet & Greet online pe 11 decembrie. Deoarece ne-am distrat foarte mult întâlnind oameni noi interesați de Volt și vorbind despre Europa și Volt, am decis să continuăm cu acest gen de evenimente în mod regulat.

În ziua de vineri, 29.01., a avut loc primul nostru M&G din 2021 și am ales să îl repetăm în fiecare ultimă vineri a lunii de acum înainte! Fiecare dintre aceste evenimente va începe la ora 20:00 EET pe Google Meet.

Vă rugăm să răspândiți știrea despre această oportunitate de a lua legătura cu noi și de a afla mai multe despre Volt și despre uimitoarea noastră echipă. Desigur, vom anunța aceste evenimente pe canalele noastre de socializare, așa că păstrați notificările activate și distribuiți evenimentele imediat ce acestea sunt publicate!

Știm: majoritatea dintre voi nu au timp să se implice direct în munca noastră, dar sprijinirea noastră prin răspândirea știrilor despre activitățile și evenimentele noastre ar servi deja ca o contribuție importantă la cauza Volt!


  1. Campanie pe social media - Vaccinare


Este posibil ca majoritatea dintre voi să fi observat deja: Recent am început o serie de postări despre „SARS-CoV-2, COVID-19 și vaccinări” pe canalele noastre de socializare. Această serie este rezultatul a 2 săptămâni de muncă a 3 dintre membrii noștri și a 2 experți externi din domeniile medical și farmaceutic.

În cazul în care ați ratat seria, iată linkurile către postările inițiale:

Facebook

Instagram

Twitter

Nu uitați de vechea zicală: Sharing is caring!

Totuși, crearea propriului conținut este unul dintre cele mai dificile lucruri, mai ales pentru o echipă atât de mică ca a noastră. Faptele trebuie verificate, toate cele trei versiuni ale limbilor noastre de publicare trebuie verificate și, dacă este posibil, totul trebuie să se întâmple cât mai repede posibil. Pe lângă asta, bineînțeles că toți cei implicați au și alte atribuții în echipa noastră. Fiecare dintre noi are și o viață privată și profesională - astfel capacitatea noastră este limitată.

În cazul în care vă place să scrieți sau să comentați evenimente curente, nu ezitați să contribuiți la platformele noastre de socializare cu articolele dvs.! Ne vom ocupa de limbaj și de părțile grafice. Trebuie doar să ne trimiteți contribuția dvs. de conținut - fie în limba română, engleză sau germană.

Dacă se potrivește valorilor și politicilor noastre, îl vom posta!

  1. Colaborare cu Vișinel la Joița

Vrem să investim o parte semnificativă din energia noastră anul acesta în cooperarea cu Vișinel la Joița.

În caz că nu vă amintiți: Vișinel a fost ales consilier local independent în comunitatea Joița, aproape de București.

Întrucât Visinel, cu insistența sa pentru o administrație locală transparentă, eficientă și orientată către cetățeni, este privit ca un organism străin nedorit în Consiliul Local, toate propunerile sale au fost blocate până acum fără a fi discutate chiar în ședințele consiliului.

Mai mult decât atât, Vișinel este atacat și hărțuit și la nivel privat, în unele cazuri sub formă de amenințări cu violența fizică.

Vom încerca să îl sprijinim pe Vișinel în diferite domenii. În primul rând, vom încerca să atragem atenția asupra situației sale prin intermediul media. În plus, vom încerca să-l sprijinim în colectarea semnăturilor, deoarece el dorește să utilizeze mijloacele inițiativei cetățenești pentru a forța consiliul să dezbată propunerile sale.

În mod ideal, el ar fi sprijinit cu cercetări juridice și administrative în primul rând. Cu toate acestea, acest lucru ar necesita sume mai mari de bani pentru a angaja fie o firmă de avocatură, fie o persoană pe bază de normă parțială. Suntem în curs de a determina finanțarea necesară pentru a face acest lucru posibil și, în cele ce urmează, vom începe o campanie de strângere de fonduri. 

Sperăm că ați avut un început bun în 2021 și, chiar mai mult, sperăm că anul acesta ne va permite să ne întâlnim din nou cu dumneavoastră personal!

Cu cele mai bune urări,

Echipa Volt România