Newsletter Decembrie 2020

Newsletter Decembrie 2020

6 dec. 2020, 11:09:10 UTC

Ne bucurăm să vă prezentăm Buletinul informativ la finalul anului 2020!

În această ediție a Buletinului nostru informativ vă informăm despre următoarele subiecte:

 1. Rezultatele alegerilor parlamentare
 2. Drumul nostru în 2020
 3. Pașii noștri în 2021
 4. „End of year” - party sâmbătă, 19.12.2020

Vă dorim o lectură plăcută și informativă!


 1. Rezultatele alegerilor parlamentare

Există mai multe vești triste despre rezultatul alegerilor naționale din 06.12.2020.

În primul rând, faptul că niciunul dintre cei doi candidați independenți susținuți de noi (Ștefan Costin Zamfir-Ignat în Suceava și Ovidiu-Ioan Rațiu  în Bistrița-Năsăud) nu a reușit să obțină suma necesară de voturi pentru un mandat.
Sprijinul nostru a fost destul de substanțial: mai mulți dintre membrii noștri au petrecut aproximativ 10 zile în total în Suceava și Bistrița în timpul campaniei electorale, ajutând la lipirea afișelor și la distribuirea de pliante. Feedback-ul general de la oamenii cu care vorbeam a fost de obicei pozitiv; principala problemă a fost că, din cauza lipsei de voluntari și a resurselor financiare pentru desfășurarea unor campanii costisitoare pe (social) media, numărul de persoane la care a ajuns mesajul electoral a fost limitat.

Așa că a trebuit să ne dăm seama: este aproape imposibil ca cetățenii să reușească la alegeri ca candidați independenți.

În opinia noastră, trebuie să vorbim despre cum ar trebui să arate campaniile și alegerile. Și vom vorbi despre asta în viitor, pentru a crea posibilitatea candidaților independenți, precum și a partidelor mici de a obține aceleași șanse în alegeri ca orice alt concurent.

Al doilea fapt trist de menționat este prezența redusă la 32% la vot. Probabil că situația sanitară momentană a contribuit la această rată istorică scăzută; rata participării la alegerile parlamentare din 2008, 2012 și 2016 a oscilat în jurul ratei scăzute de 40%, reprezentând deja o cifră nesatisfăcătoare, dar împreună cu actuala participare de 32% indică o distanțare mare între politica națională și politicieni și societate.

Al treilea fapt nu este doar trist, ci este îngrijorător. Înființat acum doar un an, partidul AUR (Alianța pentru Unitatea Românilor) a reușit să obțină 9%.

Vă rugăm să citiți programul lor politic pentru a înțelege cu adevărat de ce considerăm că este îngrijorător. Este opusul a ceea ce înseamnă Volt!

Și sunt, cu succesul lor recent, niște pași mari în fața noastră.

Acum trebuie să fie clar pentru fiecare persoană iubitoare de libertate că este timpul să se activeze politic pentru a apăra libertățile greu obținute în ultimii 30 de ani!

 1. Drumul nostru în 2020

Indiferent de rezultatele recente ale alegerilor, noi înșine putem privi înapoi la un an plin de muncă. Am reușit să facem câțiva pași mici în 2020 - iată o scurtă prezentare generală despre ceea ce a reușit să realizeze mica noastră echipă în 2020:

 • Ianuarie 2020: reuniune la Timișoara cu adoptarea statutului final și decizia de a înființa Volt România ca partid politic.
 •  Stabilirea unei echipe de bază care să acopere cele mai importante sarcini.
 • Stabilirea politicilor de bază ale Volt România, cum ar fi propunerile privind administrația inteligentă, agricultura și drepturile LGBTIQ+.
 • Realizarea unei comunicări externe funcționale pe rețelele de 

socializare, pagina noastră de internet, un buletin informativ lunar și evenimentul Country Month din octombrie.

 • Fiind mai prezenți în societatea românească prin evenimentele noastre Meet & Greet.
 • Sprijinirea candidaților independenți la alegerile locale și generale.

La prima vedere nu pare prea mult, dar trebuie luat în considerare faptul că, în 2020, Volt România a constat în medie dintr-o duzină de oameni, dintre care unii au fost mai mult, alții mai puțin implicați activ.
Și, deoarece a existat o oarecare fluctuație în cursul ultimelor 12 luni, considerăm că este deosebit de important că, în cele din urmă, am reușit să avem o echipă de bază formată din 6-7 persoane, care și-au îndeplinit responsabilitățile și, astfel, au oferit o dezvoltare stabilă de câteva luni.

 1. Pașii noștri în 2021

Pentru anul următor avem următoarele obiective de bază:

 • Finalizarea înregistrării partidului.
 •  Finalizarea procesului de dezvoltare a politicilor noastre.
 • Dezvoltarea comunicării noastre externe și extinderea în continuare a echipei noastre.

Desigur, cel mai important subiect este înregistrarea partidului. În sesiunea din 20.11.2020, judecătorii au solicitat mai multe detalii despre ce este Volt Europa și despre ce relație va avea cu Volt România. Următoarea sesiune va fi pe 15.01.2021 și sperăm că, după aproape un an de proces, vom fi în sfârșit recunoscuți ca partid politic.

Indiferent care va fi rezultatul înregistrării partidului în ianuarie, vom continua să dezvoltăm politicile noastre de bază. Am identificat aproximativ 20 de subiecte, dintre care câteva au fost deja precizate mai detaliat și acum așteaptă să se dezvolte în politici reale.

Desigur, intenționăm să creștem și mai mult. Încet, dar constant.

Pentru a ne pregăti pentru obiectivul nostru pe termen lung, participarea la alegerile pentru Parlamentul European din 2024, avem nevoie de un pic mai multă putere Volt.

 1. “End of year” party 

Deoarece vom avea vacanța de iarnă de la 19.12.2020 - 10.01.2021, începem această vacanța cu petrecerea noastră  “End of the year”.

Acest eveniment va avea loc sâmbătă, 19.12.2020, La 19:00 EET.

Am dori să te invităm să fi alături de noi și să avem o seară relaxantă împreună! Te rugăm să te alături pe Discord urmând acest LINK!

În cazul în care nu ne întâlnim la petrecerea noastră, îți dorim o pauză de iarnă liniștită și calmă. Să rămâi sănătos, să-ți recuperezi energia și să petreci sărbătorile alături de cei dragi!

Cu cele mai bune urări,

Echipa Volt România