Newsletter Septembrie 2020

Newsletter Septembrie 2020

29 sept. 2020

Ne bucurăm să vă prezentăm Buletinul informativ pentru septembrie 2020!

În această ediție a Buletinului nostru informativ vă vom informa despre următoarele subiecte:

  1. Succes în alegerile locale

1.1. Vișinel Balan

1.2. Volt Deutschland

  1. Inițiativa Cetățenească Europeană „Alegători fără frontiere”
  1. Program politic
  1. Țara lunii octombrie: România
  1. Procesul de înregistrare a partidului

Vă dorim o lectură plăcută și informativă!


  1. Succes la alegerile locale

1.1. Vișinel a reușit!


PICTURE 1 VISINEL https://i.imgur.com/B74kZ52.jpg

Nu pentru primar, deoarece recentul titular al funcției a fost reales pentru cel de-al cincilea mandat.

Vișinel a reușit să atingă un respectabil loc doi.

Succesul său constă în obținerea unui loc în consiliul local!!

Suntem mai mult decât fericiți că sunt atât de mulți oameni în comuna Joița care cred în Vișinel și am dori să-l felicităm din suflet pentru succesul său!

Săptămâni grele pline de muncă sunt în spatele tău Vișinel, dar îți stau în față 4 ani plini de provocări. Noi de la Volt România te vom sprijini în continuare atât cât este în limita posibilităților noastre.

Rezultatele detaliate:

Candidat PrimarPartidVoturi
TĂNASE CONSTANTINPARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL492
BALAN VIŞINEL-COSTEL132
PINTENARU DRAGOŞ-NICOLAEALIANȚA USR PLUS61
Candidat Consiliul LocalVoturi
PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL489
ALIANȚA USR PLUS85
BALAN VIŞINEL-COSTEL75

1.2. Alegeri locale în Renania de Nord-Westfalia / Germania

Colegii noștri de la Volt NRW / Deutschland au reușit să obțină un total de 16 locuri în 7 consilii locale în timpul alegerilor locale din 13.09.2020.

Au obținut rezultate remarcabile precum 5% în fosta capitală Bonn și tot 5% în Köln, 3% în Siegen și 3,7% în Aachen!

Acestea sunt rezultate promițătoare și motivante! Felicitări!2. Inițiativa Cetățenească Europeană „Alegători fără frontiere”

La 01.09.2020, o Inițiativă Cetățenească Europeană (ECI) a fost lansată de un ONG cu același nume: „Alegători fără frontiere”.

PICTURE 2 ECI Voters Without Borders https://i.imgur.com/h265dUe.jpg

Aproximativ 16 milioane de europeni care locuiesc în străinătate în alte state ale UE, fără a avea cetățenia țării în care trăiesc, nu-și pot îndeplini drepturile civile de a participa la alegerile naționale și prezidențiale acolo, chiar dacă contribuie pe deplin în societate la fel ca cetățenii nativi.

Inițiativa „Alegătorii fără frontiere” dorește să le ofere cetățenilor UE care locuiesc într-o altă țară membră UE posibilitatea alegerii dacă votează în țara de origine sau în cea în care își au reședința.

Deoarece scopul acestei ECI este absolut în interesul Volt, am devenit partener oficial și încurajăm fiecare cetățean european să sprijine această inițiativă.

În termen de un an, trebuie să strângem 1 milion de semnături din 7 țări diferite ale UE.
Vă rugăm să vă implicați și să semnați chiar acum pe pagina oficială a Uniunii Europene!

3. Program politic

Nu numai în pregătirea participării noastre la alegerile generale din 06.12.2020, ci și pentru a ne contura profilul în peisajul politic, echipa noastră de Politici din jurul lui Ionuț Lăcustă a lucrat o perioadă bună de timp la extinderea Programului nostru Politic.

În luna octombrie vor avea loc mai multe întâlniri și ateliere de lucru, în cadrul cărora vom discuta și vom decide în cele din urmă noua noastră gamă de politici.

Vă vom prezenta 10 dintre aceste politici de bază în timpul unei serii pe pagina noastră de Facebook în lunile următoare.

Desigur, există încă o mulțime de domenii pentru care nu avem politici dezvoltate. Astfel, în cazul în care doriți să conturați viitoarele politici ale Volt România alăturați-vă și implicați-vă!

4. Țara lunii octombrie: România

Împreună cu colegii noștri din echipa EUR Expansion pregătim o prezentare pentru colegii noștri europeni despre România și echipa Volt România în luna octombrie.

Vom avea, de asemenea, diferite postări conectate la aceste evenimente pe pagina noastră de Facebook. Întreaga serie de evenimente va culmina cu un eveniment public pe serverul Discord de la Volt Europa miercuri, 28.10.2020, 19:00 - 20:00 CEST.

Evenimentul va avea loc în limba engleză. Sperăm să ne întâlnim acolo! :)

5. Procesul de înregistrare a partidului

Septembrie a trecut și nu s-a întâmplat nimic cu privire la înregistrarea noastră ca partid politic. Tribunalul București a invocat faptul că există prea multe dosare în acest moment, permițându-li-se să transmită doar o cantitate limitată de dosare către Curtea de Apel.

Acum câteva zile am primit vestea că cazul nostru a ajuns în cele din urmă la Curtea de Apel și, prin urmare, sperăm că vom avea prima noastră sesiune acolo în octombrie.

*Vă dorim să fiți sănătoși, să vă meargă lucrurile cu spor și ne-am bucura mult să ne întâlnim în curând, online dar și în persoană!*

###  Echipa Volt România