Newsletter August 2020

Newsletter August 2020

20 aug. 2020, 09:49:42 UTC

Suntem bucuroși să vă prezentăm Buletinul informativ pentru august 2020!


Pre-campania s-a încheiat

Până la 18.08 am avut posibilitatea să colectăm semnăturile necesare pentru candidații noștri Nicu-Mihail Tănase și Cornelia-Florina German, pentru Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 6, București. Un total de cel puțin 1.600 de semnături ar fi fost necesar pentru înregistrarea candidaturilor și pentru a le permite să candideze la funcțiile dorite.

IMAGINE 1 https://imgur.com/LNpLgHP

Am reușit să colectăm în jur de 200 de semnături. Sună puțin la prima vedere. Dar luând în considerare că ne-am putut baza doar pe aproximativ zece persoane în timpul campaniei, considerăm că este un rezultat acceptabil.

În ultima săptămână a campaniei am reușit să dezvoltăm propria metodă de colectare a semnăturilor online, dar, din păcate, ne-am gândit prea tarziu la aceasta variantă pentru a avea un impact major asupra numărului total de semnături.

IMAGINE 2 https://imgur.com/CmjWENe

Indiferent de rezultat, această campanie a fost cea mai bună pregătire practică pe care o puteam avea. Sentimentul de a fi prezenți și de a lucra împreună din nou fizic, după luni întregi, a fost grozav și am adunat experiență valoroasă, pe care cu siguranță vom putea să o aplicăm și în alte campanii viitoare.

Sau cum poate ar spune Master Yoda: simt, puternic spiritul în Volt România este!

Campania electorală

Totuși, după cum probabil vă puteți aminti din ultimul Buletin informativ, am anunțat sprijinul lui Vișinel Bălan.

El a reușit să strângă semnăturile necesare și urmează să candideze pentru funcțiile de primar și consilier local în Joița, o comunitate situată în apropierea Bucureștiului în județul Giurgiu.

IMAGINE VISINEL https://imgur.com/FNJRPu9

Volt îl va sprijini pe Vișinel cu toate forțele posibile! Dacă considerați că Vișinel merită să beneficieze de sprijinul vostru în timpul campaniei electorale, nu ezitați să ne contactați la adresa de mail romania@volteuropa.org.
Vom ieși împreuna cu Vișinel în campania electorala în perioada 28.08. - 26.09, iar dacă doriți, puteți să vă alăturați!

Dacă doriți să aflați mai multe despre obiectivele lui Vișinel, consultați programul său de guvernare locală pe Facebook.

Partidul politic Volt România

În cele din urmă, am primit motivarea hotărârii instanței.

Puteți accesa documentul AICI.

Rezumatul pe scurt este: datorită faptului că am menționat că membrii Volt România vor participa la unele consilii ale Volt Europa AISBL, instanța se îndoiește că Volt România va milita pentru respectarea suveranității naționale, independenței și unității României, integrității sale teritoriale, statului de drept și principiilor democrației constituționale.

Am adresat deja apelul la această decizie și vă vom ține la curent cu evoluția.

Activități viitoare

În primul rând, am dori să vă invităm la evenimentul „End of pre-campaign” marți, 01.09.2020, 19:00 - 20:30 EEST!
Întrucât nu putem avea o „petrecere de sfârșit al pre-campainiei” corespunzătoare din motive sanitare, am dori totuși să împărtășim ceva timp cu voi, și poate și cu noi oameni interesați. Așa că am decis să ținem petrecerea online.

În cadrul acestei întâlniri, vom face un scurt rezumat al experiențelor culese în timpul campaniei (să nu vă fie teamă, nu vă vom plictisi de moarte!). După aceea vom continua cu un eveniment relaxat, în care putem vorbi despre tot ceea ce doriți.

Despre fotbal, Volt sau vreme: vom avea un răspuns la toate ;)!

Dacă doriți să vă alăturați micii noastre petreceri ulterioare, puteți accesa întâlnirea AICI. De acolo vă vom îndruma către locația noastră online. Pregătiți-vă ceva bere și petreceți cu noi o seară relaxantă și movă!

Membri noi

Am reușit să „capturăm” încă doi membri:

Codrin Timu - Născut și crescut în România a fost adoptat de Germania. Este cercetător în domeniul juridic la Universitatea din Konstanz. Contribuțiile sale sunt binevenite!

După cum știm cu toții, aproape fiecare aspect al vieții este reglementat de legi; singurul lucru care nu este reglementat până acum este respirația aerului din jurul nostru. Există alte excepții, Codrin? :)

Georg Mensing - membru al Volt Europa și Volt Germania din 2018, a decis recent să ne ajute cu organizarea și strategia. Pentru a vă da seama de importanța participării sale: nu are nicio legătură cu România, nici măcar nu a vizitat țara noastră minunată, dar, întrucât suntem o mișcare pan-europeană, s-a hotărât să ne ajute.

Grozav să te avem cu noi, Georg!