Newsletter Iulie 2020

Newsletter Iulie 2020

26 iul. 2020

Recent am decis sa te ținem la curent cu activitățile și proiectele la care lucrează echipa noastra, așa că te invitam sa citesti ultimele noutăți ale lunii 07.2020!


Ieșim din cocon, ne implicăm, facem politică!

Vineri, 31.07., vom începe oficial campania de strângere de semnături pentru candidații care ne vor reprezenta în alegerile locale din 27.09.2020.

Cine sunt ei?

Nicu-Mihail Tanase va candida pentru funcția de primar, iar Cornelia-Florina German va candida pentru funcția de consilier, ambii pentru sectorul 5 al capitalei.

Pe langa cei doi membri ai Volt România, mai avem un candidat independent care ne-a castigat increderea și pe care am decis să-l susținem atat in campania electorala cat si după, în persoana lui Vișinel Bălan.
Vișinel va candida pentru funcție de primar și consilier pentru comuna Joița, județul Giurgiu. 

Toți trei vor candida ca independenți susținuți de Volt Europa. Și, așa cum probabil îți imaginezi, ajutorul tău ar fi foarte binevenit în campania de strângere a semnăturilor cât și, cu speranța reușitei în campania electorală. 

Din fericire, Visinel are echipa formată și nu va avea nevoie de ajutor pentru strangerea semnaturilor. Însă pentru București avem la dispoziție numai trei saptamani pentru a colecta aproximativ 1.300 semnături pentru fiecare dintre cei doi candidați. Și, bineînțeles, toate aceste semnături trebuie sa fie de la persoane care locuiesc în Sectorul 5.

Așadar fiecare dintre noi poate contribui la schimbare ajutandu-ne sa obținem primele mandate și să începem implementarea ideilor și soluțiilor cu amprenta Volt Europa!

Dacă ești din afara Bucurestiului si dorești sa ne ajuti dar ai nevoie de un loc unde sa stai, vom face tot posibilul sa iti găsim un loc la unul dintre colegii care locuiesc în București.

Bineînțeles, având în vedere condițiile existente, vom asigura măști și materiale dezinfectante pentru participanți.

Te rugăm contactează-ne la adresa de email romania@volteuropa.org ca să afli mai multe detalii despre cum poți să ne ajutați. Ne bazăm pe ajutorul tău pentru că numai împreună putem aduce schimbari.

Partidul politic Volt România

În luna februarie am depus cerere pentru a înregistra Volt România ca partid politic. Din păcate, cererea a fost respinsă pe 09.07.2020 și nici până astăzi nu am primit comunicarea deciziei care să explice motivul respingerii. Cu părere de rău, nu putem să vă dăm detalii despre motivele deciziei.

Motivația care se găsește pe website-ul tribunalului pentru respingerea cererii este: „neîntemeiată”.

Suntem foarte curioși să aflăm motivele reale și dacă nu sunt greșeli majore în formularea statutului, noi vom apela cu siguranță decizia.

În consecință, Nicu și Cornelia trebuie să fie candidați independenți în aceste alegeri locale. Precum vă imaginați, această situație creează puțin dezavantaj pentru campania noastră electorală, dar noi nu îl vedem ca o problemă majoră.

Noi suntem convinși că vom începe anul 2021 ca partid înregistrat.

Planuri de viitor

Echipa noastră mică, dar motivată și eficientă, a muncit din greu în ultimele luni. De la finalizarea statutului partidului și pornirea procesului de înregistrare ca partid politic, până la crearea unui nou website și comunicații frecvente pe Facebook și prin Newsletters. Deasemenea, s-au realizat o mulțime de lucruri care nu sunt vizibile celor implicați.

Noi îți cerem ajutorul în mod special pentru campania electorală, dar cu siguranță vom fi foarte bucuroși să te primim cu brațele deschise în echipa noastră ca membru activ.

Te întrebi „De ce? Sunteți așa puțini, chiar dacă particip, efectul este nesemnificativ.”

Adevărat, momentan impactul nostru asupra societății este aproape inexistent, dar alăturându-te nouă acum ai un mare avantaj, acela de a avea o mare influență asupra modului cum Volt România, și chiar Volt Europa, sunt organizate și care este planul lor politic. Cu siguranță nu sunt multe alte partide în România, și cu siguranță nici unul paneuropean, unde activitatea ta ar avea un impact așa de mare.


Am fi foarte fericiți dacă ai dori să implici activ întrucât, pasul următor este să participăm la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului 2020.

Membri noi

În ultimele luni ni s-au alăturat mai mulți membri noi cărora le urăm bun venit:

Anca Dimulescu - Ne-ar plăcea să-ți auzim vocea și să simțim energia ta din nou în echipa noastră cât mai curând posibil! Fă-te bine cât mai curând!

Andrei Dimulescu

Henry Páll Wulff - Adu-ne un pic de adiere rece de la nord sau sud! Și continuă să ne sprijini să ne dezvoltăm în continuare!

Marcel Severin
Marra van der Kubbe - Căuți niște inputuri din lumea Volt Europa? Întreabă-o pe Marra, ea îți va oferi toate legăturile de care ai nevoie!

Radu Seserman - Întotdeauna cu 7 ore în urmă, dar totuși mereu la zi cu ceea ce se întâmplă! Minunat că te avem în echipa noastră!

Răzvan Popescu

Roxana Schwind - A durat doar câteva săptămâni și Roxana a devenit motorul comunicării noastre! Fără ea nu se mai mișcă nimic! Mulțumim mult, Roxana!!


Vă dorim să fiți sănătoși, să vă meargă lucrurile cu spor și ne-am bucura mult să ne întâlnim în curând, online dar și în persoană.

Echipa Volt România