Sunt Ionuț, am 37 de ani, sunt consultant în politici publice pentru firme de tehnologie și îmi împart timpul între București și Barcelona. Primele amintiri includ Revoluția iar cele mai pregnante includ optimismul și energia eliberate de revenirea României în comunitatea democrațiilor, prin NATO și UE. Am trăit, lucrat și studiat în regiuni ale țării și ale lumii radical diferite, regiuni care oferă toate oportunitățile sau niciuna. Cred că progresul e mereu posibil și că ține, fundamental, de noi - cetățenii. Alegând cum ne tratăm semenii, cum ne alegem și responsabilizăm reprezentanții, cât de sustenabil e comportamentul fiecăruia dacă ar fi imitat de toți ceilalți, decidem dacă trăim într-un coșmar totalitar, o tranziție perpetuă sau o societate liberă și demnă. Și fiecare avem mereu această putere, chiar dacă uităm uneori.

Uniunea Europeană mi s-a părut mereu cel mai ambițios proiect de dezvoltare umană din istorie. După un secol de conflict, dictaturi, sărăcie și frică, Uniunea e întruchiparea promisiunii de a fi altfel, o familie unită de valori comune: demnitate, libertate, solidaritate și justiție. Mai e mult de lucru dar prin Volt vrem să afirmăm mereu această viziune toți europenii, să împărțim dificultățile și să adunăm succesele. De aceea am co-fondat Volt România și sprijin echipele de coordonare, comunicare, politici și evenimente.

46473888_256860985005835_7634971926816882688_n.jpg

Ștefan este co-fondator și lider al Volt România, unde gestionează înrolarea noilor membri și crearea de politici naționale. Locuiește în prezent la București, unde lucrează într-un startup de software.

În 2014 a fost bursier Fulbright în cadrul unui program masteral in SUA. Ulterior, a lucrat pentru Secretariatul Parlamentului European în Luxemburg, unde a devenit și mai conștient de provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă și care au nevoie de o abordare imediată.

Călătorind în jurul lumii, a realizat ce comoară avem acasă, în România și în Europa. Nu doar geografic și uman, ci și ideologic: în elaborarea politicilor publice, practica europeană caută mereu un echilibru între drepturi și libertăți, demnitate și solidaritate, oameni și mediu, potențial prezent și sustenabilitate viitoare. De aceea, el a decis să se implice și împreună cu Volt să apere, să promoveze și să îmbunătățească toate aceste valori într-un moment în care sunt puse la îndoială mai mult decât oricând.

sebastian.jpg

M-am născut în Germania, dar nu mai trăiesc acolo de zeci de ani. Viziunea mea despre mine este că sunt un cetățean european. Am crescut într-o vreme când se vorbea despre „sfârșitul istoriei”. După căderea zidului Berlinului și prăbușirea comunismului în estul Europei, democrația occidentală părea a triumfa odată pentru totdeauna. O Europă unită și democratică, o Europă pașnică și fără granițe, unită în diversitate părea calea firească.

Dar istoria nu s-a oprit. Ceea ce părea o certitudine pozitivă este astăzi sub amenințări multiple. Am simțit cu durere că democrația liberală însăși este în pericol. O vreme am privit cum situația se deteriora simțindu-mă lipsit de puterea de a mă împotrivi. Vocile populiste se auzeau tot mai tare, succesele lor tot mai evidente. Când am descoperit calea propusă de Volt mi-am redobândit încrederea într-o mișcare politică. Acum sunt membru de jumătate de an. În prezent trăiesc în Romania și sunt în principal implicat aici. Am onoarea să conduc astăzi campania Volt de comunicare în Romania și susțin aici lupta pentru democrație și statul de drept. Ideile pentru care luptăm sunt idei universale care ne privesc pe toți, nu doar pe români.

eduard.jpg

Eu sunt Eduard, am 22 de ani și locuiesc în Cluj. Am fost pregătit de sistemul de învățământ din Grecia timp de 12 ani, unde am fost educat în spiritul pur al democrației. Crescând în Grecia am avut oportunitatea să trăiesc în sânul unui popor care stă la baza lumii de azi, însă cu toate acestea am văzut același popor care a dat naștere democrației, dând greș din cauza unui număr de politicieni slabi și corupți care au pus propriul interes deasupra națiunii, foarte asemănător cu ceea ce se întâmplă în România.

Dacă politicienii actuali nu vor să înțeleagă că ei sunt investiți prin vot de cetățeni pentru a-i reprezenta și a contribui la bunăstarea națiunii, va trebui ca prin efortul comun al tuturor celor ce-și doresc o clasă politică competentă, să-i excludem din viața publică. E timpul ca noi, oamenii cinstiți și iubitori de patrie să trecem la fapte, să ne unim pentru a mai avea șanse să construim o Românie înfloritoare, puternică și respectată într-o Uniune Europeană unită și prosperă.

Asta am văzut în Volt România o șansă, o alternativă viabilă la un viitor mai bun pentru România și Europa, cu politici concrete și cu o vizunie progresistă. În Volt România eu mă ocup de echipa de voluntari și de social media. Vă aștept să vă alăturați în număr cât mai mare echipei Volt România, pentru a putea crește împreună și a schimba traiectoria țării noastre!

valeria.jpg

Valeria s-a născut în Republica Moldova în deceniul care a urmat după căderea Uniunii Sovietice - primul deceniu al independenței. Ea a putut să asiste în primul rând la ceea ce poate face un stat cu un regim nedemocratic și populist. S-a alăturat echipei Volt în timp ce studia politica la universitatea din București, imediat după terminarea unui semestru Erasmus în Italia. Ea a crezut întotdeauna că UE trebuie să fie păstrată și îmbunătățită - Volt îi oferă platforma de a se implica și de a schimba UE pentru mai bine.