Volt România lansează proiectul „Volt Civic” la Brașov

Volt România lansează proiectul „Volt Civic” la Brașov

18 sept. 2021, 16:48:59 UTC
Volt România a întâmpinat trenul Connecting Europe Express cu un concert al unui cvartet local la gara din Brașov
home

Volt România lansează proiectul „Volt Civic” la Brașov

  • Volt România, parte a mișcării politice paneuropene Volt Europa, s-a întâlnit la Brașov pentru reuniunea anuală
  • Pe parcursul weekendului au avut loc mai multe sesiuni de lucru și întâlniri cu comunitatea locală, în urma cărora a fost lansat un nou proiect, „Volt Civic”
  • Volt România a întâmpinat trenul Connecting Europe Express cu un concert al unui cvartet local la gara din Brașov

Brașov, România - După succesul de la începutul acestui an de înregistrare a partidului politic în România, Volt a organizat prima întâlnire fizică de lucru a structurilor de conducere ale partidului. Printre alte decizii, cea mai importantă a fost lansarea proiectului „Volt Civic”, prin care mișcarea paneuropeană își propune să se implice activ în societate prin derularea de campanii civice cu impact direct asupra oamenilor.

Partidul politic nou înregistrat a derulat în această vară o campanie internă de strângere de idei pentru campanii civice la care fiecare membru a putut să participe, atât prin propuneri proprii, cât și prin susținerea celorlalte propuse. Printrele ideile dezbătute la Brașov s-au aflat: ghid pentru bună guvernare locală, drepturi și libertăți egale pentru toți cetățenii, linie telefonică informativă a administrației publice, educație sexuală în școală sau hartă a problemelor comunităților din România.

„Printre valorile cele mai importante ale Volt se află abilitarea cetățenilor de a participa la procesul democratic dincolo de alegeri. Noi, la Volt, trăim după principiile pe care le promovăm, și prin Volt Civic ne propunem să cultivăm aceste obiective atât intern, cât și extern, în societate, apropiindu-ne de problemele oamenilor și implicându-i în rezolvarea lor.”, a declarat Ștefan Răzvan Florea, Co-Președinte Volt România.

În următorii 3 ani, până în 2024, Volt România își propune să deruleze mai multe campanii civice, parcursul implementării acestora urmând să fie anunțat în curând.

În afara sesiunilor de lucru de la Brașov, mișcarea paneuropeană a desfășurat o acțiune publică la gara din Brașov, odată cu sosirea trenului Connecting Europe Express în oraș. Trenul Connecting Europe Express, inițiativă care face parte din Anul European al Trenului, a intrat în România pe la Giurgiu și străbate aproximativ 900 de km înainte să iasă din țară pe la Curtici. Trenul a plecat din gara Lisabona pe 2 septembrie și va opri în peste 100 de orașe în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris pe 7 octombrie.

Volt România a organizat un concert al unui cvartet local care a încântat oficialitățile europene și trecătorii prin cântarea imnului Europei și a altor piese de muzică clasică. Prin această acțiune, Volt România își arată sprijinul pentru căile ferate europene și românești și își ia angajamentul să promoveze și să susțină dezvoltarea acestora atât prin acțiuni simbolice precum cea de la Brașov, cât și prin campanii de informare și proiecte legislative.

„Mă bucur că am avut ocazia să întâmpin alături de colegii mei de la Volt Europa și Volt România Trenul Connecting Europe Express care a ajuns și la Brașov. Ne-am bucurat să dăm mesajul european din România, de la Brașov, iar surpriza a fost foarte mare să fim salutați în gara Brașov de un membru Volt Belgium care a însoțit membrii Comisiei din tren pe toată durata călătoriei. Volt Europa este primul partid pan-european care își dorește o Europă puternică și federală fără disparități între state și regiuni deoarece noi, toți europenii, suntem egali și trebuie să avem aceleași condiții de trai și drepturi.“, a declarat Christian Macedonschi, lider local al Volt Brașov.

Despre Volt România

Volt România este o mișcare politică progresistă, parte a unei mișcări paneuropene care propune o nouă viziune și un nou mod de a face politică, bazat pe soluții adaptate pragmatic și inovativ idealurilor comune europene. Valorile sale fundamentale comune sunt libertatea, egalitatea de drepturi și oportunități, statul de drept, transparența, sustenabilitatea și incluziunea.

Practica politică a Volt Europa este structurată de principiile democrației participative, implementată printr-o structură minimal-ierarhică și facilitată de platforme de comunicare și colaborare paneuropene. Tuturor membrilor li se garantează posibilitatea de a contribui semnificativ la luarea deciziilor indiferent de statut sau identitate. 

Informații suplimentare despre Volt:

www.voltromania.org

www.volteuropa.org

www.facebook.com/VoltRomania
www.instagram.com/volteuropa

www.twitter.com/volteuropa 

Pentru mai multe informații: romania@volteuropa.org