First local teams

First local teams

Mar 26, 2022, 8:10:30 AM UTC
Volt România înființează primele echipe locale în Sibiu, Brașov și București

Volt România înființează primele echipe locale în Sibiu, Brașov și București 

  • Volt România,  cel  de-al 15-lea partid politic național din Europa asociat Volt Europa, a lansat weekendul trecut primele echipe locale!
  • În cadrul acestor evenimente, s-a desemnat componența echipelor, s-au discutat cele mai importante probleme locale și s-au stabilit următoarele obiective de activitate în comunitate. 

29 Martie, 2022

Volt România, primul partid paneuropean, a lansat weekend-ul trecut primele echipe locale în Sibiu, Brașov și București. În cadrul acestor evenimente, s-a desemnat componența echipelor locale și s-au stabilit următoarele obiective de activitate în comunitate. Participanții au discutat cele mai importante probleme din societate românească,au avut posibilitatea de schimba idei și sugestii cu privire la implicarea cetățenilor în procesele decizionale, și au analizat relația României cu Uniunea Europeană. 

Cine sunt noii coordonatori ale echipelor locale?

Flavia Țuțu este desemnată co-președintele echipei locale Volt București. Absolvind Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine “Dimitrie Cantemir”, are cunoștințe vaste în drept, administrație publică și sociologie. 

“Problemele cu care se confruntă astăzi Bucureștiul, sunt probleme cu care s-au confruntat și alte orașe europene în trecutul lor. Volt este singurul partid paneuropean care caută să ofere soluții pragmatice bazate pe exemple de bune practici care se regăsesc în întreaga lume. Politica Volt București se bazează pe o viziune pentru un oraș inteligent, un oraș digitalizat, un oraș accesibil, un oraș verde. Imaginați-vă un București cu un sistem de parcare inteligent precum cel din Geneva, cu un traseu de urgență inteligent precum cel din Barcelona, un București accesibil pentru toate persoanele cu dizabilități, așa cum este Luxemburg. Din păcate, foarte puțini dintre locuitorii Bucureștiului simt că trăiesc cu adevărat într-o capitală europeană, pe bună dreptate. Noi vrem să schimbăm acest fapt, vrem să aducem mai mult din Europa în București.”


Anton Valentin N. Rădulea, desemnat co-președinte al echipei locale Volt București, este un antreprenor român, cu mai bine de 16 ani de experiență full service în Design, Marketing și Comunicare, a cărui activitate se axează în prezent pe construirea unui start-up european în tehnologie verde, destinat monitorizării și purificării aerului din mediile urbane.

“Cred în progresul tehnologic, ca și factor cheie al evoluției noastre, a felului de a trăi în mediul urban. Îmi amintesc de aspectul insalubru și învechit în care Bucureștiul arăta în anii de după revoluție și remarc astăzi numeroasele progrese pe care le-a făcut capitala noastră. Însă, parcă tot ce vedem azi mai frumos a fost construit cu precădere de acei antreprenori vizionari, curajoși și capabili din privat, mai degrabă decât de edilii orașului. Și nu pot să nu remarc cum, din nefericire, ingeniozitatea profesioniștilor din mediul privat pare a fi frânată constant de mediocritatea sectorulului public. Cred că, prin Volt, ca și platformă politică, putem oferi bucureștenilor un nou tip de guvernanță 5.0, mai agilă, integră și  pragmatică, pentru a aduce realmente Bucureștiul în secolul 21.”


Axente Neagu este desemnat co-președintele echipei locale Volt Sibiu.  Conducând echipe de cercetare, producție și servicii, Axente are o experiență de management în companii multinaționale germane de peste 20 de ani. Mai mult decât atât, este specialist în digitalizare în domeniul administrației publice, lucrând la două cărți despre conceptele de organizare în domeniul privat și aplicarea lor în administrația publică.

“Zona Sibiului este una dintre cele mai dezvoltate zone din țară și a făcut constant pași spre progres. Însă sibienii așteaptă salturi mai mari în creșterea calității vieții, așa cum în perioada 2007 a avut loc o dezvoltare semnificativă în industrie, turism, cultură și infrastructură. Dorim să venim cu o abordare constructivă și sperăm să devenim motorul dezvoltării viitoare al acestui oraș, prin idei noi ale echipei locale dar și prin contribuția valoroasă pe care Volt Europa o pune la dispoziție filialelor Volt, prin exemple de soluții găsite în orașele europene și prin proiecte comune. Iubesc Sibiul și îmi doresc să contribui la un viitor mai bun pentru copiii noștri.”

 

Gabi Teodorescu este desemnată co-președintele Volt Brașov. Ea este Director relații clienți pentru o companie de Software Development și antreprenor al unei companii de construcții imobiliare. 

“Brașovul are un potențial enorm de dezvoltare și este de datoria noastră, a fiecăruia, să contribuim la prosperitatea acestuia. Puterea nu există doar pe culoarele instituțiilor publice, ci acolo unde se strâng oameni împreună cu dorința de a schimba ceva.  Prin Volt, avem o oportunitate de a ne conecta cu cetățenii altor orașe europene, de a schimba idei și de a implementa inițiative comune pentru a diminua diferențele socio-economice între Estul și Vestul Uniunii Europene. 

Ce își propune Volt România?

Valorile fundamentale ale Volt sunt libertatea, egalitatea de drepturi și demnitatea, statul de drept, transparența, incluziunea și sustenabilitatea. Viziunea noului partid politic este reflectată de cei șase piloni ai programului său politic:  

  • Statul inteligent care are ca scop eficientizarea serviciilor publice  pentru creșterea transparenței, eliminarea corupției și restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile publice 
  • Renașterea economică în contextul declinului generat de Covid-19 prin stimularea investițiilor, debirocratizare și promovare a sustenabilității
  • Echitatea socială pentru a asigura dreptul fiecăruia de a avea acces la aceleași oportunități și tratat cu demnitate - indiferent de statutul economic, social, profesional, etc. sau identitate etnică, sexuală, religioasă sau de orice alt fel.
  • Echilibrul global are ca scop realizarea potențialului UE pentru a promova valorile de cooperare, dezvoltare economică, securitate în vecinătatea imediată și restul lumii. 
  • Cetățenia activă care asigură crearea unor mecanisme de participare activă a cetățenilor pentru a influența direct și frecvent aspectele procesului politic 
  • Reforma UE pentru a diminua inegalitățile socio-economice între statele europene și a crește puterea colectivă de acțiune a statelor membre.

Puteți afla informații suplimentare și urmări activitatea Volt aici:

www.voltromania.org

www.volteuropa.org

www.facebook.com/VoltRomania
www.instagram.com/volteuropa

www.twitter.com/volteuropa