Volt-ro4

Suntem o echipă de visători

care lucrează cu ambiție pentru a îmbunătăți România și Europa.

Suntem un grup de practicieni, specialiști în diferite domenii, din aproape toate categoriile de vârstă, dar mai ales un grup de oameni extraordinar de pasionați de România și de continentul nostru.

Suntem o mișcare care urmărește realizarea de reforme reale prin contribuția celor care au grijă de viitorul țărilor europene: oameni ca tine.

În prezent, mai mult de 70% din membrii noștri nu au făcut niciodată parte dintr-un partid politic înainte de a se alătura Volt.

Suntem cu adevărat deschiși - oricine aderă la valorile noastre se poate alătura. Ceea ce împărtășim cu toții este pasiunea de a încerca să schimbăm lucrurile noi înșine.

Împreună. Pentru România - Pentru Europa

Alăturați-vă! Simțiți atmosfera de a face parte nu numai dintr-un partid național, ci și dintr-o comunitate paneuropeană! Luați legătura cu oameni din toată Europa care împărtășesc același vis. Împărtășiți-vă propria viziune și învățați unul de la altul cele mai bune practici din toată Europa pentru a face din România un loc și mai bun și pentru a crea o nouă Europă, unde „granițe” este doar un cuvânt.

Suntem multilingvi în echipa noastră românească și, pe lângă română, vorbim, de asemenea, engleză și germană.

Dacă nu acum,

atunci când?

De ce ne-am alăturat Volt?

ciprian_sandu1v1

Ciprian Sandu

Co-Preşedinte

*1992

Ciprian Sandu, în vârstă de 30 de ani, este la primul mandat în calitate de co-președinte. Are o experiență de 8 ani ca inginer IT și momentan lucrează la IBM România, în poziția de Cloud Application Developer. Este la prima experiență într-un partid și își dorește să aducă un suflu nou pe scena politică.

Plănuiește să ajute la consolidarea partidului prin accelerarea aducerii de forțe proaspete care pot transpune viziunea Volt într-o realitate cotidiană. Ciprian va miza pe o nouă strategie de expansiune, printr-un model de crowdsourcing, care să încurajeze autonomia membrilor și preluarea inițiativei. Totodată, alături de Mihaela Sirițanu și restul Biroului Executiv Național, plănuiește să dezvolte programul politic în vederea alegerilor din 2024.

MihaelaS

Mihaela Sirițanu

Co-Preşedinte

*1994

După 5 ani de experiență în sectorul non-profit, am îndrăznit să încerc să schimb Europa. De ce? Pentru că m-am născut la periferia Europei, o țară în care mii de oameni văd în UE o cale spre o viață mai bună, fără a cunoaște însă fragilitatea celui mai vizionar proiect European. Fac parte din generația care a trecut printr-o criză financiară, care suferă de o pandemie globală și se confruntă cu un viitor afectat de schimbările climatice.

Împărtășim aceleași speranțe de-a lungul hotarelor, la fel cum împărtășim aceleași poveri și provocări. Problemele noastre se revarsă peste hotare, însă politica noastră este mărginită. Am decis să mă implic pentru a consolida Uniunea Europeană prin înființarea unei mișcări politice pan-europene. Volt Europa are ca scop diminuarea inegalităților socio-economice între statele europene și federalizarea pentru a crește puterea colectivă de acțiune a statelor membre. După 3 ani de muncă în Volt Europa, îndrăznesc să aduc această viziune și în Europa de Est, acasă, în România.

Diana-Oltean

Diana Oltean

Trezorier

*1978

matei_macri1

Matei Macri

Secretar General

*1992

florin_dinu1v4.jpeg

Florin Dinu

Membru fără portofoliu al Biroului Executiv Naţional

*1988

claudia_ciuraru_cucu

Claudia Ciuraru-Cucu

Membru fără portofoliu al Biroului Executiv Naţional

*1985

cristina_ciobotariu1v2

Cristina Ciobotariu

Membru fără portofoliu al Biroului Executiv Naţional

*1998

andrei_petrea1v1

Andrei-Bogdan Petrea

Membru fără portofoliu al Biroului Executiv Naţional

*1989

mihai_preda1v1

Mihai Preda

Membru fără portofoliu al Biroului Executiv Naţional

*2003

Nicu-Tanase3

Nicu Tănase

Membru supleant al Biroului Executiv Naţional

*1991

Macedonschi Christian

Macedonschi Christian

Membru supleant al Biroului Executiv Naţional

*1972

Ştefan

Ştefan Florea

Președinte al Comisiei Naționale de Arbitraj

*1991