Volt_Holi

Suntem o echipă de visători

care lucrează cu ambiție pentru a îmbunătăți România și Europa.

Suntem un grup de practicieni, specialiști în diferite domenii, din aproape toate categoriile de vârstă, dar mai ales un grup de oameni extraordinar de pasionați de România și de continentul nostru.

Suntem o mișcare care urmărește realizarea de reforme reale prin contribuția celor care au grijă de viitorul țărilor europene: oameni ca tine.

În prezent, mai mult de 70% din membrii noștri nu au făcut niciodată parte dintr-un partid politic înainte de a se alătura Volt.

Suntem cu adevărat deschiși - oricine aderă la valorile noastre se poate alătura. Ceea ce împărtășim cu toții este pasiunea de a încerca să schimbăm lucrurile noi înșine.

Împreună. Pentru România - Pentru Europa

Alăturați-vă! Simțiți atmosfera de a face parte nu numai dintr-un partid național, ci și dintr-o comunitate paneuropeană! Luați legătura cu oameni din toată Europa care împărtășesc același vis. Împărtășiți-vă propria viziune și învățați unul de la altul cele mai bune practici din toată Europa pentru a face din România un loc și mai bun și pentru a crea o nouă Europă, unde „granițe” este doar un cuvânt.

Suntem multilingvi în echipa noastră românească și, pe lângă română, vorbim, de asemenea, engleză și germană.

Dacă nu acum,

atunci când?

De ce ne-am alăturat Volt?

Ştefan

Ştefan Florea

Co-Preşedinte

Studiam în SUA în perioada în care naționalismul era în creștere. Apoi, lucram pentru Secretariatul Parlamentului European în Luxemburg în timp ce prima țară părăsea blocul comunitar. Am devenit astfel mai conștient de provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă și care au nevoie de o abordare imediată. În același timp, călătorind în jurul lumii, am realizat ce comoară avem acasă, în România și în Europa.

De aceea, am decis să mă implic și împreună cu Volt să apăr, să promovez și să îmbunătățesc toate aceste valori într-un moment în care sunt puse la îndoială mai mult decât oricând.

Cristina

Cristina Săracu

Co-Preşedinte

Mă preocupă egalitatea de șanse și incluziunea socială și cred cu tărie în valoarea multiculturalismului și a diversității de opinii. M-am bucurat să descopăr în Volt o organizație politică ale cărei valori le împărtășesc și, cum privitul de pe margine nu a fost niciodată punctul meu forte, am decis să mă implic.

Îmi doresc ca, alături și împreună cu Volt, să contribui la conștientizarea puterii comunității și la promovarea incluziunii și acceptării diferențelor de opinii ca sursă de progres.
Cred că asumarea valorilor europene reprezintă șansa noastră de a schimba societatea în care trăim.

Alexandru

Alexandru Micu

Membru al Biroului
Executiv Naţional

Societatea românească de astăzi este bântuită de frustrare, dezamăgire și lipsă de încredere, rezultatul a numeroase strategii administrative și legislative greșite, dar și a modurilor ineficiente de a face lucrurile.
Volt înseamnă schimbare, înseamnă inovarea tuturor metodelor și modurilor actuale de a face față provocărilor, înseamnă să faci lucrurile într-un mod diferit și eficient.
 
Acesta este și motivul pentru care m-am alăturat Volt - pentru a face parte din această schimbare către o societate mai bună, mai unită, mai frumoasă, nu numai românească, ci și europeană.

Andrei

Andrei Ropcian

Membru al Biroului
Executiv Naţional

Politica nu este pentru oricine, mai ales cea pe care noi o știm și pe care, din păcate, mulți o disprețuim. Întotdeauna am sperat că într-o zi voi vedea o alternativă politică cu adevărat diferită, iar când acea zi va veni, fără nici o ezitare, îmi voi dori să fac parte din ea. Acest lucru s-a întâmplat atunci când m-am alăturat Volt. Am făcut-o pentru că mă regăsesc în valorile acestui partid, cred cu tărie în optimismul și dorința de a aduce o schimbare reală în societate și împărtășesc complet perspectiva sa pan-europeana.   
 
Volt este locul unde oricine este invitat să își aducă contribuția la un mod cu adevărat diferit de a face politică. Complet deschis și transparent, inclusiv și progresist, creativ și echilibrat, suntem aici pentru a schimba status quo-ul.

Mihaela

Mihaela Tăut

Membru al Biroului
Executiv Naţional

Azi, ca societate europeană, ne aflăm în poziția privilegiată de a ne bucura de o multitudine de drepturi, libertăți și de o natură care încă ne susține tot consumul dezechilibrat. Totodată, beneficiem și de privilegiul de a putea să luptăm pentru ceea ce este important pentru noi și pentru schimbările pe care le dorim în societatea în care trăim. Aceste privilegii vin, însă, și cu datoria, aproape civică, de a le proteja, ceea ce nu se poate face fără implicare politică.
Mă bucur că am găsit în Volt o echipă europeană cu care împărtășesc aceleași deziderate, o echipă care dorește să corecteze aceleași inechități și abuzuri și care luptă pentru o uniune nu doar a unor națiuni, ci și a unor idealuri și valori.

Diana

Diana Oltean

Membru al Biroului
Executiv Naţional

Motivul pentru care m-am alăturat echipei Volt România, și implicit echipei Volt Europa, este simplul fapt că iubesc democraţia reală, autentică, bazată pe valorile personale, cu tot ce aduce ea în societate.

Mișcarea politică Volt are o viziune de incluziune și de comunitate prin metode elaborate de comunicare, pe multiple planuri, plecând de la conceptul cel mai necesar al unei organizații, care dorește transparență și care să aducă un plus de valoare, pentru cei care cred în ea: reprezentativitate.
Eu cred în omul modern european, informat și intotdeauna orientat spre soluţii, iar Volt este mișcare de idei și concepte îndreptate cu toată forța în aceasta direcție.

RO_Team_Marra

Marra van der Kubbe

Membru al Biroului
Executiv Naţional

Deși am fost mereu interesată de politică, nu m-am simțit niciodată conectată la valorile vreunui partid politic, până când nu am întâlnit Volt.
Trebuie să existe o colaborare europeană în proiecte-cheie precum lupta împotriva schimbărilor climatice, consolidarea economiei noastre comune și protecția democrației.
Din moment ce în Europa aproape că nu mai există granițe, doar un partid politic paneuropean poate fi viitorul Europei și viitorul României!

Volt este un partid puternic, progresist, energic și pragmatic. Suntem aici pentru o schimbare pentru viitor și vom oferi un viitor, așa cum nu a făcut-o niciun alt partid.
Acesta este motivul pentru care m-am alăturat Volt!

Team_VoltROU_Nicu

Nicu Tănase

Membru Supleant al Biroului Executiv Naţional

Am intrat în Volt în august 2019, atunci când în România nu eram decât un mic grup, fără experiență, fără relații și fără resurse, dar ghidați de o idee : să fondăm un partid nou, un partid cu adevărat european, care să susțină o Europă mai puternică și o Românie mai prosperă.
Deși a trebuit să luptăm un an de zile ca să ne înregistrăm ca partid politic conform legilor României, ceea ce ne-a împiedicat să participăm la alegerile din 2020, nu ne-am dezarmat și am reușit să ne înregistrăm.

Astăzi Volt România este un tânăr partid politic progresist, deschis tuturor celor care vor să schimbe România și Europa. Iar eu mă bucur să fac parte din el.