Volt_Holi

Suntem o echipă de visători

care lucrează cu ambiție pentru a îmbunătăți România și Europa.

Suntem practicieni și oameni care caută o ocupație nouă, experți și studenți, tineri şi nu mai chiar tineri, dar mai ales un grup de oameni extraordinar de pasionați de România și de continentul nostru.

Suntem o mișcare care urmărește realizarea de reforme reale prin contribuția celor care au grijă de viitorul țărilor europene: oameni ca tine.

În prezent, mai mult de 70% din membrii noștri nu au făcut niciodată parte dintr-un partid politic înainte de a se alătura Volt.

Suntem cu adevărat deschiși - oricine aderă la valorile noastre se poate alătura. Ceea ce împărtășim cu toții este pasiunea de a încerca să schimbăm lucrurile noi înșine.

Împreună. Pentru România - Pentru Europa

Alăturați-vă! Simțiți atmosfera de a face parte nu numai dintr-un partid național, ci și dintr-o comunitate paneuropeană! Luați legătura cu oameni din toată Europa care împărtășesc același vis. Împărtășiți-vă propria viziune și învățați unul de la altul cele mai bune practici din toată Europa pentru a face din România un loc și mai bun și pentru a crea o nouă Europă, unde „granițe” este doar un cuvânt.

Suntem multilingvi în echipa noastră românească și, pe lângă română, vorbim, de asemenea, engleză și germană.

Dacă nu acum,

atunci când?

De ce ne-am alăturat Volt?

RO_Team_Henry

Henry

Country Co-Lead

Naționalismul în creștere în Europa și nu numai, dreapta radicală devenind mai puternică și câștigând teren semnificativ în rândul oamenilor, urgența de a face ceva în legătură cu criza climatică - toate acestea mi-au susținut dorința de a deveni din nou activ politic.

Volt Europa, ca singură mișcare paneuropeană adevărată, cu capitole în aproape toate țările, mi-a oferit o nouă casă politică care să combine protecția mediului și egalitatea socială cu o poziție puternică pentru federalismul european.

Ce ar putea exista mai potrivit pentru cetățenii europeni?

RO_Team_Marra

Marra

Expansion Lead

Deși am fost mereu interesată de politică, totuși nu m-am simțit niciodată conectată la vreun partid politic, până când nu am întâlnit Volt.

Volt este puternic, progresist, energic și pragmatic. Suntem aici pentru o schimbare pentru viitor și vom oferi un viitor, așa cum nu a făcut-o niciun alt partid.

Acesta este motivul pentru care m-am alăturat Volt.

RO_Team_Mihaela

Mihaela

Treasurer Volt Europa

Am decis să mă implic în Volt pentru că problemele cu care ne confruntăm nu au hotare și singura soluție este să construim o Europă mai puternică și unită. Influențată de situația politică precară atât din Republica Moldova, unde m-am născut, cât și din România, am decis cu mult timp în urmă că nu pot rămâne pasivă în timp ce alții iau decizii care au impact asupra vieții mele și a celor din jurul meu. De aceea am devenit Trezorier al Volt Europa, pentru a putea influența structura, organizarea și direcția unui partid nou și tânăr - un partid al viitorului!

RO_Team_Otmar

Otmar

General Secretary

Crescând în Germania și apoi trăind în România de mulți ani, cunosc foarte bine avantajele Uniunii Europene.

Îmi doresc să mențin și să extind aceste avantaje pentru alți oameni.

Unde aș putea face asta mai bine decât într-o mișcare politică care a aplicat cooperarea europeană de la bun început și care lucrează împreună cu oameni de pe tot continentul pentru binele tuturor cetățenilor europeni?

Roxana

Roxana

Communication Lead

Am avut în vedere să fiu activă politic de câțiva ani, dar nu am găsit niciodată un partid care să reprezinte pe deplin ceea ce sunt și cum mi-am imaginat că ar trebui făcută politica.

Am vrut mai multă Europă, mai multă protecție a mediului, mai multă egalitate socială, mai multe decizii bazate pe știință, mai multă cooperare internațională.

Apoi, într-o zi, am auzit de Volt, am decis să mă alătur și m-am simțit aici instantaneu ca acasă!

RO_Team_Stefan

Ştefan

Co-Founder Volt România
Country Deputy Lead

Studiam în SUA în perioada în care naționalismul era în creștere. Apoi, lucram pentru Secretariatul Parlamentului European în Luxemburg în timp ce prima țară părăsea blocul comunitar. Am devenit astfel mai conștient de provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă și care au nevoie de o abordare imediată. În același timp, călătorind în jurul lumii, am realizat ce comoară avem acasă, în România și în Europa.
De aceea, am decis să mă implic și împreună cu Volt să apăr, să promovez și să îmbunătățesc toate aceste valori într-un moment în care sunt puse la îndoială mai mult decât oricând.

Team_VoltROU_Ionuţ

Ionuţ

Co-Founder Volt România
Policy Lead

Am decis să co-fondez Volt în 2017, când progresul european s-a dovedit fragil și reversibil în România și alte state membre.
Am trăit în regiuni ale țării și lumii radical diferite, regiuni care oferă toate oportunitățile sau niciuna, și cred că progresul e mereu posibil și că ține fundamental de noi - cetățenii. Alegând dacă ne afirmăm și trăim libertatea, cum ne tratăm semenii, cum ne selectăm și responsabilizăm guvernanții, cât din comportamentul nostru l-am accepta imitat de toți ceilalți, decidem dacă trăim într-un coșmar totalitar, o tranziție perpetuă sau o societate liberă și demnă.
De aceea UE mi s-a părut mereu cel mai ambițios proiect de dezvoltare umană din istorie, întruchiparea promisiunii de a fi o familie unită de valori comune: libertate, demnitate, solidaritate și justiție. O promisiune ce cred că trebuie reafirmată permanent.

Team_VoltROU_Nicu

Nicu

Country Deputy Lead

Am intrat în Volt în august 2019, atunci când în România nu eram decât un mic grup, fără experiență, fără relații și fără resurse, dar ghidați de o idee : să fondăm un partid nou, un partid cu adevărat european, care să susțină o Europă mai puternică și o Românie mai prosperă.

Deși a trebuit să luptăm un an de zile ca să ne înregistrăm ca partid politic conform legilor României, ceea ce ne-a împiedicat să participăm la alegerile din 2020, nu ne-am dezarmat și am reușit să ne înregistrăm.

Astăzi Volt România este un tânăr partid politic progresist, deschis tuturor celor care vor să schimbe România și Europa. Iar eu mă bucur să fac parte din el.