Volt_Holi

Alăturaţi-vă Volt, dacă doriți mai mult ...

... optimism la putere

Volt este răspunsul nostru la toate criticile despre Europa: nicio țară nu poate răspunde singură provocărilor secolului XXI. Trebuie să trecem de la Brexit la Max-it: nu mai puțin, ci o cooperare mai bună. În România și peste granițe. Volt activează o nouă generație de cetățeni europeni.

Cooperare peste granițe

… o nouă viziune

Volt România este un partid progresist, parte a unei mișcări paneuropene care propune o nouă viziune și un nou mod de a face politică, bazat pe soluții adaptate pragmatic și inovativ idealurilor comune europene.

Soluții pragmatice și inovative

… valori, trăite zi de zi

Valorile noastre fundamentale sunt libertatea, egalitatea de oportunități și demnitatea, statul de drept, transparența și incluziunea.

Practica noastră politică este structurată de principiile democrației participative, implementată printr-o structură minimal ierarhică și facilitată de platforme de comunicare și colaborare paneuropene.

Tuturor membrilor li se garantează posibilitatea de a contribui semnificativ la luarea deciziilor indiferent de statut sau identitate.

PurplePeeps

Istoric

Inspirația de a începe această mișcare a venit odată cu Brexit și evoluțiile nefericite ale anului 2016.

Șocat de ceea ce se întâmpla pe continent și de lipsa generală de reacție, Andrea Venzon, un tânăr italian care nu fusese activ în politică până atunci, a strâns un grup de prieteni cu care împărtășea aceeași viziune şi a început să discute despre ceea ce trebuia făcut.

Pe 29 martie 2017, când Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona referitor la condițiile de renunțare ale unui stat la statutul de membru al Uniunii Europene a fost invocat de Regatul Unit, grupul a creat o pagină de Facebook și a început să încerce să schimbe starea de fapt.

Volt s-a născut pentru că tendințele reacționare și populiste amenință valorile în care credem și pentru că facțiunile politice existente nu au reușit să ofere răspunsuri și alternative credibile acestor provocări.