Volt

Volt este o mișcare politică progresistă pan-Europeană.

Pan-Europeană, pentru că noi credem cu tărie că pe lângă schimbarea la nivel național, avem nevoie de o Europă puternică și unită care să înfrunte problemele descrise.

Progresistă, pentru că noi promovăm noi răspunsuri pentru a construi un viitor mai bun, și nu urmărim imagini greșite ale trecutului deja îndepărtat.

O mișcare, pentru că este timpul să ne unim și să devenim o voce puternică care să promoveze valorile în care noi credem.

Volt crede cu tărie că statele europene și Europa unită pot depăși problemele sociale, politice și economice actuale; și că bătrânul nostru continent poate deveni locul unor societăți funcționale, umane și înțelepte. Volt crede cu tărie în procesul democratic de luare a deciziilor referitor la propriul program politic, lăsând în urmă practicile vechilor partide politice.


45431016_2103028963347967_3581933532940861440_o.jpg

Istorie

Inspiraţia de a incepe această mișcare a venit odata cu Brexit și evoluțiile nefericite ale anului 2016.

Șocat de ceea ce se intampla pe continent și de lipsa generală de reacție, Andrea Venzon, un tânăr italian care nu fusese activ in politică până atunci, a strans un grup de prieteni cu care împărtășea aceeași viziune si au inceput sa discute despre ceea ce trebuia facut.

Pe 29 martie 2017, cand Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona referitor la conditiile de renunțare ale unui stat la statutul de membru al Uniunii Europene a fost invocat de Regatul Unit, grupul a format o pagină de Facebook și a început să incerce să schimbe starea de fapt.

Volt s-a născut pentru că tendințele reacționare si populiste amenință valorile în care credem și pentru că facțiunile politice existente nu au reusit sa ofere raspunsuri și alternative credibile acestor provocări.

Fără fonduri, nume mari sau susținere politică, Volt a crescut, azi fiind o mișcare politică cu sute de membri activi și mii de simpatizanți in aproape fiecare colț a Europei.


goal.jpg

Obiective

Viziunea noastră pe termen lung este consacrată unor trei țeluri fundamentale:

(1) Maximizarea prosperității
Maximizarea prosperității economice a statelor europene și a cetățenilor lor într-o manieră sustenabilă.

(2) Eliminarea prejudecăților și a barierelor
Eliminarea prejudecăților și a barierelor sociale ce crează suferință și discriminarea oamenilor care aparțin minorităților și grupurilor istoric discriminate, sau a celor care provin din medii dezavantajate socio-economic.


(3) Integrarea Europeana
Crearea unei mișcări progresiste Pan-Europene, construită prin mișcări progresiste la nivel național, pentru a încuraja integrarea europeana în viitorul apropiat.