Candidați independenți susținuți de Volt România

Candidați independenți susținuți de Volt România

5 aug. 2020, 20:58:11 UTC
Alegeri locale România, 27 septembrie 2020
Lansarea candidaților independenți susținuți de Volt România în cadrul alegerilor locale din România din 27 septembrie 2020

Volt România anunță susținerea pentru alegerile locale a doi candidați independenți care pot schimba modul în care se face politică locală în România promovând o agendă pro-europeană, pragmatică, progresistă și conectată la nevoile oamenilor.

Volt România se află în plin proces juridic de înscriere a partidului politic în România. Procedura judiciară de înscriere a unui partid politic în România se dovedește a fi una stufoasă, din această cauză mișcarea politică pan-europeană anunțând că nu va participa la alegerile locale din acest an, alegeri ce au fost anunțate de către autoritățile naționale ca având loc în 27.09.2020.

Totuși, Volt România a decis să susțină pentru poziția de primar sau de consilier local candidați independenți care se angajează să promoveze agenda politică a Volt România și Volt Europa, bazată pe respectarea statului de drept, promovarea egalității de șanse indiferent de apartenența la diferite grupuri sociale sau susținerea digitalizării instituțiilor publice și apropierea acestora de cetățeni.

Mișcarea politică pan-europeană Volt România îi invită pe toți cei care doresc să afle mai multe despre candidații independenți susținuți de aceasta la o conferință ce va avea loc vineri, 7 August, ora 11:00. Conferința va avea loc la Nod Makerspace în Sala Multifuncțională, Splaiul Unirii 160, București și va fi transmisă live pe Facebook. La întâlnire vor participa:

Nicu-Mihail Tănase, Candidat Independent Primăria Sector 6, București

Vișinel Bălan, Candidat Independent Primăria și Consiliul Local Joița, Giurgiu

Cornelia German, Membru al Consiliului de Conducere al Volt Europa

Mai multe detalii despre conferința transmisă live puteți găsi aici.

Cei doi candidați au demarat procedura strângerii de semnături în Sectorul 6 și în Joița, acesta fiind ultimul pas înaintea anunțării oficiale a intrării în cursa pentru cele două primării.

“M-am alăturat echipei Volt din dorința de a dezvolta o nouă forță politică hotărâtă să găsească soluțiile potrivite, care să asigure cu adevărat egalitatea în drepturi și echitatea socială pentru toți cetățenii. Mă prezint în fața dumneavoastră drept candidat la Primăria Sectorului 6 și vă solicit sprijinul pentru a putea candida, pentru că eu cred cu adevărat în menirea cea mai importantă pe care o are un primar: grija de a administra și a dezvolta comunitatea sa, pentru a-i asigura un viitor prosper și echitabil.”, declară Nicu-Mihail Tănase, Candidat Independent Primar Sector 6, București.

“Candidez la Joița pentru a oferi o șansă oamenilor care au speranța că lucrurile se mai pot îndrepta. Am ales să candidez la Joița pentru a valorifica ideile oamenilor simpli. Joița trebuie să scape de grupurile de interese și să fie administrată de un om care să reprezinte interesele cetățeanului! Candidez la Joița pentru tineri și pentru bătrâni, pentru antreprenori și pentru oamenii simpli, pentru toți cei care nu și-au pierdut speranța că putem trăi în condiții cel puțin decente, la noi acasă. Joițenii pot și merită mai mult! Candidez pentru o comună unde bunul simț și ambiția să fie valori de bază. Candidez împotriva oamenilor care au decis să se îmbogățească, sărăcind acest sat!”, declară Vișinel Bălan, Candidat Independent Primăria și Consiliul Local Joița, Giurgiu. Puteți să îl cunoașteți mai bine pe Vișinel aici.

Cei care doresc să îi ajute cei doi tineri candidați în efortul lor de strângere de semnături o pot face trimițând un email la romania@volteuropa.org.

Despre Volt România

Volt România este o mișcare politică progresistă, parte a unei mișcări paneuropene care propune o nouă viziune și un nou mod de a face politică, bazat pe soluții adaptate pragmatic și inovativ idealurilor comune europene. Valorile sale fundamentale comune sunt libertatea, egalitatea de oportunități, statul de drept, transparența și incluziunea.

Practica politică a Volt Europa este structurată de principiile democrației participative, implementată printr-o structură minimal-ierarhică și facilitată de platforme de comunicare și colaborare paneuropene. Tuturor membrilor li se garantează posibilitatea de a contribui semnificativ la luarea deciziilor indiferent de statut sau identitate. 

Pentru mai multe detalii despre mișcarea politică pan-europeană Volt: Volt Europa și  Volt Romania.

Pentru mai multe informații: romania@volteuropa.org