Candidat independent agresat fizic de candidatul PNL

Candidat independent agresat fizic de candidatul PNL

20 sept. 2020, 21:29:15 UTC
Candidat independent agresat fizic de candidatul PNL, fost Primar PSD

Candidat independent agresat fizic de candidatul PNL, fost Primar PSD

  • Vișinel Bălan, candidat independent la Primăria Joița, susținut de mișcarea pan-europeană Volt, împreună cu un jurnalist de la Radio Europa Liberă au fost agresați fizic de către fostul Primar PSD, actual candidat PNL.
  • Cei doi cetățeni agresați au depus o plângere penală la Secția de Poliție din Joița, adăugând la dosar un video surprins în timpul agresiunii.

Joița, Giurgiu - Vișinel Bălan, un cunoscut activist în domeniul drepturilor copiilor din casele de copii, actual consilier în Senatul României, candidează independent pentru Primăria și Consiliul Local din localitate. Mișcarea politică pan-europeană Volt și-a anunțat susținerea pentru acesta, evidențiind agenda politică comună pro-europeană, pragmatică, progresistă și conectată la nevoile oamenilor.

În septembrie candidatul independent s-a deplasat împreună cu un jurnalist de la Radio Europa Liberă la Autoritatea Electorală Locală pentru semnalarea existenței unui banner amplasat ilegal în localitate. Demersul legal al candidatului a fost suficient pentru actualul candidat PNL, fost primar PSD, pentru a-i agresa verbal și fizic pe aceștia.

“Trăim pe tărâmul lor și dacă lucrurile nu merg conform planurilor, soluția lor este violența. Probabil acesta este scenariul actualei administrații locale.”, a spus Vișinel Bălan. “Cu toate că scopul meu era unul legal, acela de a semnala autorităților existența unui banner ilegal, căpușarii care au pus mâna pe comuna noastră au încercat să mă intimideze. Primarul a ieșit din instituția primăriei și ne-a agresat fizic, atât pe mine, cât și pe un jurnalist al redacției Europa Liberă, amenințându-ne în același timp. Acesta este modul obișnuit de acțiune împotriva locuitorilor noștri, instaurarea fricii este obiectivul principal. Știți care e sentimentul pe care l-am avut în acel moment? M-am simțit ca și când aș fi deranjat un clan.”

În timpul agresiunii, jurnalistului de la Radio Europa Liberă i s-a stricat zoom-ul obiectivului camerei de luat vederi. Totuși, acesta a reușit să înregistreze momentul agresiunii, probe care au fost adăugate la plângerea penală pe care cei doi agresați au făcut-o la Secția de Poliție din localitate.  

Mișcarea Volt subliniază această încălcare masivă a principiilor democratice și ia poziție împotriva tentativelor de intimidare și pentru alegeri democratice corecte.

“Nu mai putem tolera astfel de oameni violenți, comunicarea a fost lăsată la o parte, iar violența a devenit metoda principală de rezolvare a problemelor. Oamenii care au îngropat această comună merită să plece, să lase locul unor oameni care își dau interesul pentru viitorul nostru, al tuturor!”, a mai spus candidatul independent la Primăria și Consiliul Local Joița.

Viziunea lui Vișinel Bălan, clădită pe viziunea locuitorilor comunei, este bazată pe apropierea față de cetățean și reclădirea comunității locale pe temeiul libertății și egalității în societate, a democrației și principiilor acesteia. Principalii piloni ai program său local de guvernare sunt transparentizarea prin digitalizare a administrației și combaterea corupției, educația, infrastructura, sănătatea, mediul, agricultura și asistența socială.

Pentru mai multe detalii despre campania lui Vișinel Bălan la Joița: Vișinel Bălan, sau despre programul său de guvernare locală: www.primar.visinelbalan.ro.

Pentru mai multe detalii despre mișcarea politică pan-europeană Volt: www.volteuropa.org și  www.voltromania.org.