Volt susține Inițiativa „Alegători Fără Frontiere”

Volt susține Inițiativa „Alegători Fără Frontiere”

1 sept. 2020, 17:43:01 UTC
Drepturi politice depline pentru cetățenii UE
voters-without-borders

Volt susține Inițiativa „Alegători Fără Frontiere” pentru a extinde drepturile politice depline tuturor cetățenilor UE

  • Inițiativa cetățenească care a fost lansată la 1 septembrie își propune să permită cetățenilor UE să participe la alegerile regionale și naționale din statul membru în care au domiciliul
  • Dacă va strânge cele 1 milion de semnături în 7 state membre, „Alegători Fără Frontiere” va obliga Comisia Europeană să facă o propunere legislativă4 Septembrie 2020

Europa - Volt, partidul paneuropean, susține Inițiativa Cetățenească Europeană „Alegători Fără Frontiere”, deoarece reprezintă un pas important în transformarea Uniunii Europene într-o democrație adevărată, cu drepturi politice depline pentru fiecare adult.

Inițiativa, care a fost înregistrată oficial de Comisia Europeană în martie, a fost lansată la 1 septembrie, cu obiectivul de a strânge 1 milion de semnături. Dacă va reuși, Comisia Europeană va fi obligată să vină cu o propunere legislativă pentru a recunoaște automat cetățenii UE drept alegători în țară în care își au reședința. O astfel de propunere ar servi, de asemenea, pentru a le permite să aleagă dacă votează în țara lor de reședință sau în țara lor de origine.

Legislația actuală discriminează cei aproape 18 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc și lucrează într-un alt stat membru al UE. În timp ce acei oameni trebuie să plătească impozite în țara gazdă, nu au nici un cuvânt de spus în luarea deciziilor regionale sau naționale, deoarece nu au voie să voteze sau să candideze la alegeri.

„Întotdeauna auzim despre un deficit democratic în UE”, a spus Reinier van Lanschot, co-președinte al Volt Europa. „Acum avem ocazia să asigurăm drepturi politice depline pentru toți cetățenii uniunii, indiferent unde locuiesc. Aceasta reprezintă sută la sută pentru ceea ce Volt luptă și de aceea vom face tot ce putem pentru că această inițiativă să aibă succes.”


Volt este convins că doar o Europă care acționează împreună poate rezolva provocările cu care se confruntă cetățenii săi astăzi și în viitor. De aceea Volt îi încurajează pe oameni să schimbe politica și să contribuie la deblocarea adevăratului potențial al continentului. După accederea în Parlamentul European anul trecut, Volt a câștigat și mandate la diferite alegeri municipale din Franța, Bulgaria și Germania și și-a asumat responsabilitatea guvernamentală în orașul München.

Informații suplimentare despre “Alegători Fără Frontiere”

https://voterswithoutborders.eu/
https://eci.ec.europa.eu/013/public

Informații suplimentare despre Volt:

www.voltromania.org
www.volteuropa.org
www.instagram.com/volteuropa
www.twitter.com/volteuropa